Rena värmeböljan!

Hur har ni det? Fryser ni i vintermörkret? Vi kan väl säga så här att jag har INTE frusit den senaste tiden, det har jag inte… Jag har kanske inte svettats så mycket heller men det har snarare berott på att luften i lägenheten varit så torr att den nästan knastrat om huden.

25,6 grader!!!!!!!!!!

25,6 grader inomhus!!! Vad sägs om det???? (båda temperaturerna är uppmätta inomhus oavsett vad termometern säger). Nu är ju inte jag nån värmeälskare nånsin men jag tror nog att dom flesta kan hålla med mig om att det verkar olidligt varmt. Pust!!!

Det började så smått här förra veckan när det började bli kallare ute och elementen blev överhettade. Jag skruvade ned dom mer och mer för varje dag som gick men tillslut hjälpte inte ens det. Bilden ovan är tagen med alla elementen avstängda och vardagsrumsdörren på glänt. Olidligt som sagt var!

Det visade sig att när dom justerade och ställde in anläggningen som styr värmen i hela huset för några veckor sen kopplade dom fel så i stället för att anpassa värmen utifrån olika givare både inne och ute så hade systemet, när det väl triggats igång av den sjunkande temperaturen förra veckan, bara vräkt på mer och mer och MER värme för varje dag som gick. Enligt serviceteknikern var det det värsta han nånsin sett. Hela huset var fullkomligt överhettat! Hade inte jag ringt och felanmält hade jag och mina grannar kunnat extraknäcka som julskinkor om några dagar.

Inte så konstigt då att jag lidit av värmen, att det mesta av snön på balkongen smält bort och att smältvatten forsat från taket trots att det varit minusgrader ute! Det har tagit flera dagar för huset att svalna igen men tack och lov börjar det bli dags att slå på elementen igen nu. HURRA!

Jag misstänker att en del av er sitter och fryser i för kalla hus och inte kan förstå mitt gnäll men tro mig, att konstant behöva ha både fönster och dörrar öppna mitt i vintern och att dricka, dricka, dricka hela tiden för att inte torka ut ÄR inte skönt oavsett om det kan verka så i teorin. Det är helt klart en välsignelse att ha saliv i munnen igen, saliv är nått man verkligen saknar när man inte har det.

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rena värmeböljan!

  1. Sandra skriver:

    Jag hör till dem som sitter i ett iskallt hus på vintrarna… som värst är det nere vid 15 grader i köket :) Men hellre så än för hett! Man kan ju klä på sig om man fryser och jag sover inte gott om det är för varmt. Vad skönt att ni har fått det åtgärdat nu.

    • Annefia skriver:

      Hu! 15 grader låter inte heller skönt. Men som du säger, när det är kallt kan man ju klä på sig och svepa i sig i filtar och använda värmedynor och liknande (Det fick jag göra i början av December så jag är visst aldrig nöjd. LOL) men tillsut få man ju slut på kläder att klä av sig när det är för varmt.

  2. Pingback: Året som gått – 2012 | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

  3. Pingback: Nagelvårdresan: Ett år har gått!!! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack