Nagelvårdsresan: 0-1 vecka

En av dom saker jag bestämt mig för att göra under 2013 är att satsa lite mera seriöst på det här med nagelvård. Mina naglar är torra, går av och skivar sig lätt och flisar sig väääldigt gärna i kanterna. Om jag ska hålla på och visa upp dom här i bloggen hela tiden så förtjänar dom lite mera pyssel och omvårdnad än lite olja eller annat gojs dom nätter jag går och lägger mig med ”nakna” naglar. Eftersom man oftast lackar om på en gång så blir ju inte det tillräckligt ofta.

Men nu ska det oljas OFTA, minst 2 ggr dag, gärna mycket mer, och jag ska under resans gång dessutom testa lite annat gojs för att se om jag hittar nått jag gillar. Det lär ta sin lilla tid dock eftersom jag shoppade upp hela mina nagelvårdsbudget när jag köpte Seche Restore i stället för Seche Rebuild. Tanken är också att jag ska blanda ihop min egen nagelolja med sesamolja och eteriska oljor eftersom min samling av eteriska oljor (även om jag inte använt dom på länge nu) är ungefär lika stor som min samling av nagellack. Dock fick jag inte tag på naturell sesamolja förra veckan så den senaste veckan har jag fått nöja mig med Nosoil som vanligt (vilket i och för sig också är naturell sesamolja men mycket dyrare).

Så här skruttiga och eländiga såg mina naglar ut förra söndagen (det krävs MYCKET mod för att visa dom här bilderna. Ryyyyyys!)

Vecka 0:

Nakna naglar - vecka 0

Nakna naglar - vecka 0

Nakna naglar - vecka 0

En veckas intensivt inoljande har tack och lov gjort en stor skillnad redan (även om det förstås är lååångt kvar än) och dessutom har jag på nått magiskt sätt fått en mera normal hudfärg den senaste veckan också. LOL Tyvärr är naglarna lite lätt blåtonade på sina ställen (syns mest på tummen. Tips inför framtiden. IsaDora Papagayo Blue kräver två, kanske t.o.m tre lager av underlack) men min hemliga huskur mot missfärgade naglar (=hårschampo) hjälpte tack och lov en hel del.

Jag vet att det råder delade meningar om sesamolja kan tränga genom nagellacket eller inte men oavsett vilket så kan ju oljan tränga in på undersidan av naglarna och runt om. Det är ju inte fel att nagelbanden får sig en slurk olja också även om det inte behövs i mitt fall. Resultatet nedan är efter inoljning med mestadels lackade naglar.

Vecka 1:

Nakna naglar - vecka 1

Nakna naglar - vecka 1

Jag har dessutom successivt tänkt byta form på mina naglar till den numera moderna rakare formen. Dels för att jag hoppas att det ska hjälpa mot dom flisande kanterna och dels för att jag haft samma form på naglarna i snart 30 år nu (herregud vad jag är gammal!!!) och det kan ju vara kul med lite omväxling nån gång (och jo, SÅ extremt förändringsbenägen är jag. LOL) Men det hela få som sagt var ske successivt för jag har ingen lust att klippa ner naglarna helt för att få till rätt form.

På bilderna från i dag (i går kväll egentligen, jag fuskar) kan man om man tittar noga se att den inre 0,5-1cm nageln ser betydligt mycket friskare och mera rosa ut jämför med den mera ”nikotingula”, skivade delen av nageln (ska tilläggas att jag ABSOLUT INTE är rökare, det är bara vanlig klassisk lacknördsmissfärgning). Tyvärr lackbloggade jag ju inte på den tiden så jag vet inte riktigt vad det var jag gjorde rätt för att få naglarna som växt ut efter det att må bättre. Bytte underlack? Bytte remover? Började med sporadisk användande av Nosoil och annat gojs från Depend (= troligtvis Depend Stärkande Nagelserum men etiketten är oläslig)? Jag HAR gjort alla dom sakerna under året i alla fall och nuvarande underlack (Seche Base) och remover (Gunry) kommer jag hålla fast vid tillsvidare men oljor och gojs ska det experimenteras vidare med.

Och ja… i fall det inte framgår av bilderna ovan… så är jag alltså INTE expert på det här med nagelvård. Tanken med att dokumentera min nagelvårdsresa är inte att lära er hur ni ska göra utan att peppa mig själv medan JAG lär mig mer och tillslut får fantastiskt starka, vackra och långa naglar som resultat. (Man kan ju alltid drömma i alla fall!)

Nått jag däremot ÄR expert på: svammel och parenteser. LOL

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Nagelvårdsresan: 0-1 vecka

  1. Vilken skillnad på bara en vecka ^^ Super bra! :)

    • Annefia skriver:

      Kul att det är fler än jag som ser den stora skillnaden. Nu hoppas jag bara att trenden håller i sig den här veckan med så att naglarna fortsätter förbättras lika mycket.

  2. Camilla skriver:

    Vilken skillnad på bara en vecka! Jag är beroende av nagelgojs, terapi att sitta o smörja in!

  3. Pingback: Nagelvårdsresan månad för månad (bildspam) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack