Nagelvårdsresan: 3 veckor

Weeehooo! Hälsokostaffären fick in min sesamolja tillslut och det var så värt lite letande och lite extra väntan. 15ml sesamolja (i form av Nozoil): 69:-, 500ml sesamolja från hälsokostaffären: 79:-. Vad 500ml sesamolja i form av Scratch Nail Food skulle kosta törs jag knappt tänka på. Så vitt jag förstått innehåller Scratch Nail Food eteriska oljor också men det gör min hemmablandade olja med (+ mandelolja med E-vitamin), till ett mycket lägre pris (i synnerhet som jag redan hade dom eteriska oljorna hemma sen innan, annars är dom ju rätt dyra). Sååå nöjd nagelbloggerska! Dom pengarna jag tjänar på att blanda ihop min egen olja i stället för att köpa dyr märkesprodukt lägger jag ju hellre på nagellack, eller ja, typ mat och hyra och sånt. Dessutom vet jag EXAKT vad mina hemmablandade oljor innehåller (en med eteriska oljor och en utan, som jag till och från använder på hela händerna också, jag har ju råd att slösa)

Det är ju helt upp till var och en vad man föredrar, vissa vill ju unna sig den extra lyxen med en noga utprovad nagelolja, men om man föredrar sesamolja från hälsokosten ska man komma ihåg att välja den kallpressade, inte den på rostade sesamfrön från matbutiken. Den kallpressade är nämligen nästan helt doftlös (man känner en svag, svag nötaktig doft om man håller oljan precis under näsan) medan den rostade är väldans god på mat men knappast kan kallas doftlös. Det skulle inte förvåna mig heller om en hel del nyttigheter går förlorade under rostningen men det törs jag inte svära på. Vill man går det förövrigt att använda den kallpressade till mat också.

Efter 3 veckors behandling

Nog om oljor nu och över till naglarna. Jag vet inte om man kan se så stora skillnader på bilderna från förra veckan. Den fula, skadade delen har ju vuxit lite längre ut på tipparna och en del av naglarna har blivit ÄNNU lite kortare. Vi kan väl säga så här, mina nageltippar är fortfarande alldeles för sköra. I morse upptäckte jag att jag brutit loss en flisa i sömnen… i sängen… omgiven av mjuka fluffiga saker som täcken och kuddar och sånt. Suck!!!

Efter 3 veckors behandling

Det man verkligen ser skillnad på i verkligenheten även om det inte syns så bra på bilderna är den rosa delen av nageln. Den har blivit trefärgad nu! Ytterst kommer den gulaktiga, missfärgade, dåliga delen av nageln, sen kommer en mycket friskare, mera rosa del, som hunnit växa en del under dom här veckorna, och längst, längst in mot nagelroten finns nu en remsa av nagel som ser ÄNNU friskare ut. Weehoooo! Jag längtar verkligen efter att den delen vuxit ut helt.

Efter 3 veckors behandling

Förövrigt har jag varit tvungen att byta remover den här veckan. Gunrys acetonfria remover var slut i affären så jag tänkte passa på att testa Cien från Lidl som så många nagelbloggare lovordat. Fördelar med det: Cien är mycket snabbare och effektivare än Gunry. Nackdel: Jag upplever Cien som väldigt stark och uttorkande mot mina fingertoppar (och förmodligen också naglarna med det känner man ju inte på samma sätt). Slutsats: Ska försöka få tag på en flaska Gunry igen så småningom och använda på lättborttagna lack och använde Cien för dom lack som kräver lite extra krut. Jag tror mina fingertoppar kommer tacka mig för det!

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nagelvårdsresan: 3 veckor

 1. Ann-Sofie skriver:

  Intressant att läsa om nagelolja och remover. Jag är också nyfiken på Cien från Lidl. Som du skriver så kan man använda den till lite svårare nagellack att få bort. Men annars är min favorit Depends blåa Dip in. Så lätt och fort. Men den fungerar inte lika bra på glitterlack. Får se om jag nån gång testar sesamolja från hälsokost, som du säger så blir det billigare. Fast jag hittar ganska billiga bra nageloljor från eBay också…men nån gång så kanske jag ska testa. :-)

  • Annefia skriver:

   Kul att du tycker att det är intressant! Jag är nyfiken på Depends Dip In så det måste jag testa nån gång i framtiden. Glitterlack har jag hittills inte haft nått problem med. Dom brukar bara vara att lyfta bort från nageln efter några dagar men kanske blir det annorlunda nu när nagellacken verkar sitta bättre. Prismässigt finns det ju ingen som slår sesamolja från hälsokosten och använder man så mycket olja som jag gjort dom senste veckorna är det ett stort plus. Eller ja, det finns ju nått som är billigare, dvs dom oljor man har hemma redan, oavsett vad dom kostade vid inköp är det ju billigare att använda upp dom. Sen är det ju viktigt att man hittar en olja man TRIVS med också. Än så länge trivs jag med mitt hemmajox men vi får väl se efter några veckor till.

 2. LadyNight skriver:

  Vilken skillnad på bara 3 veckor! Tycker det är riktigt fascinerande att färgen kunde förändras så fort, trodde sånt tog evigheter. Dina naglar måste ha sugit åt sig all näring i oljan som svampar, glada över att äntligen få bli matade? ^^

  Har inte alls koll på vilken remover som är bäst när det gäller att få bort nagellack effektivast (är inte heller så duktig på att följa renodlade nagellacksbloggar, så jag snappar aldrig upp tips…ja, förutom hos dig), men Depends Miljövänliga nagellacksremover är min favorit. Gillar den rejält. Brukar få irriterad hud runt naglarna annars, men den är mycket snällare mot naglarna än de andra jag har testat innan och så luktar den inte sådär starkt.

  Och upphettade oljor (eller frön innan de blir olja) tappar näring. Mycket av mineralerna går förlorade i tillagningsprocessen…så svär på! LOL

  • Annefia skriver:

   Då fortsätter jag svära! (Jag som svär extremt sällan när jag pratar då. LOL) Upphettning brukar ju ta död på mycket nyttigheter så det verkade ju bara logiskt att det skulle gälla för oljor och rostade små frön också.

   Mina naglar HAR verkligen sugit åt sig oljan som små svampar. Man kan i princip mata dom med hur mycket olja som helst utan att dom blir mättade så dom har varit TORRA. Det här med färgen handlar ju inte om att den missfärgade, skadade delen blir bättre dock utan att den nya delen av nageln som växer ut är SÅ mycket friskare. I morgon ska mamma dessutom åka till hälsokosten åt mig igen så snart kommer dom får extra mycket näring dom små liven.

   Själv läser jag flera nagelbloggar (och gjorde långt innan jag började blogga om naglarna också) men ska man läsa nån av dom för informationens skull så är det Cactus blogg du ska ge dig på (se min länklista) för hon går in på djupet med sina faktainlägg (inklusive kemilektioner och allt). För mig som är nördig rent allmänt så där är alla hennes faktainlägg en ren njutning.

 3. Sminkan skriver:

  Mina naglar tar inte upp olja alls, bara min hud och det är knappt det heller. Men visst är det spännande med att testa något och jämföra resultatet. jag tycker det är jättekul med sådana här inlägg.

  • Annefia skriver:

   Jag älskar också sånna här inlägg och följer dom med spänning hos andra. Det är ju intressant att skillnaden är så stor. Mina naglar och min hud slupar i sig rent kopiösa mängder olja utan problem. Jag antar att du inte har problem med torr hud och torra naglar då?