Nagelvårdsresan: 2 veckor

Slafsa, kladda, kleta, smörja! Det börjar kännas som om hela mitt hem är täckt av ett tunt lager olja, olja full med katthår.

Jag har fortfarande inte fått tag på sesamolja så den här veckan har jag kört med mandelolja i stället. Det är ju också bra för naglarna och blir billigare än Nozoil men jag måste erkänna att jag gillar känslan av sesamolja/Nozoil bättre än mandelolja. Både två känns ju oljiga men medan sesamoljan känns mera fuktigt oljig så känns mandeloljan torrare och strävare och är dessutom bättre på att suga åt sig katthår och garnludd. Jag tycker också den sjunker in lite långsammare i fingrar och naglar. Det hela handlar dock bara om känslan, vilken olja som är bäst för naglarna har jag ingen aning om, så så fort jag får min sesamolja (nästa vecka förhoppningsvis) så kommer jag blanda oljorna för att få det bästa av båda två

Egenblandad nagelolja med eteriska oljor

Apropå det här med blanda så har jag den här veckan blandat ihop min egen nagelolja med gullviva, mandelblom, kattfot och blå vi… eh, jag menar mandelolja, citron, tea tree, rosmarin och lavendel. Nästa vecka kommer jag tillsätta sesamolja också. Det är alltså min egna nagelolja i Seche flaskan, inte ovanligt missfärgat överlack.

Jag har bara hunnit testa den några få gånger så jag kan inte säga så mycket om resultatet. Dock tränger den in i naglarna bra och det verkar banne mig som om den lyckas ta sig igenom nagellacket också. Inte för att jag begriper hur det går till men för en stund sen kletade penslade jag på ett väldigt flödigt lager ovanpå nagellacket jag har nu (kan väl inte gå runt med nakna naglar i all evighet heller, dom kan ju frysa) och nu känns lacket helt torrt och fint igen. Mysko! Men effektivt!

Efter 2 veckors behandling

Skillnaden efter ytterligare en vecka är inte lika synbart dramatisk som förra helgen men man kan ändå se hur naglarna mår bättre och bättre och hur det översta lagret börjar växa ut igen över dom skadade, skivade delarna. Naglarna har inte heller skivat sig och flagat alls den här veckan och inte heller flisat sig i kanterna. Däremot är dom fortfarande lika sköra som innan och jag tror jag slagit loss små flisor ur varenda nagel den senaste veckan. Störst och mest märkbart är hörnet på tumnageln som bröts av ända ner i köttet i måndags. AJ! (Den har dock redan hunnit växa ut lite igen) Och mest ironiskt är väl flisan som gick av från vänstra pekfingernageln när jag höll på och laddade ur dom här bilderna ur kameran. Jag tog dock inga nya bilder eftersom enda skillnaden är att nageln är lite kortare nu men Oh the irony!

Efter 2 veckors behandling

Egentligen har jag nog inte förväntat mig att dom redan utväxta, skadade tipparna ska kunna bli så mycket starkare. Jag menar det är olja jag smörjer på dom, inte livselixir. Det handlar ju mera om att behandla den delen av nageln som är på tillväxt så att jag ska få starka tippar så småningom + den extra stora bonusen att naglarna inte skivar sig under tiden jag väntar på att dom ska växa ut (och att mina nagelband blivit ÄNNU mjukare).

Efter 2 veckors behandling

En annan förändring är förresten att nagellacket suttit mycket bättre den senaste veckan. Jag har annars sånna där naglar där lacket lossnar av sig själv efter några dagar (ja, även glitterlack). Det brukar oftast ramlar av i stora sjok som om det vore billiga lösnaglar men den här veckan har jag dock varit tvungen att använda mig av remover varje gång som normalt folk. Dessutom chippar lacken lite mindre.

Alla nagelbilder är tagna inomhus oavsett vad jag skrev i går. Bilderna jag tog utomhus i 12 minusgrader i går blev lite väl ”kalla” i färgerna (Konstigt!) Nakna nageltippar genomlysta av sol är inte heller så lyckat

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nagelvårdsresan: 2 veckor

 1. LadyNight skriver:

  Vad härligt att du märker skillnad, även om det kan gå långsamt. Fast allra bästa resultatet når du om du även arbetar inifrån. B-vitaminer och speciellt kisel hjälper naglarna (plus hud, hår, slemhinnor, bindväv och magen) enormt. Kisel finns i både flytande form (t.ex Silicea kiselgel) och i kapslar. Fast mer tips kan de nog ge om du får möjlighet att titta in i (eller ringa) en hälsokostbutik. Apoteket har för låga doser när det gäller vitaminer och mineraler (för man får ju inte blir frisk! Herregud nej, var skulle då alla kunder ta vägen?). Fast synligt resultat ser du nog snabbare med oljan, även om kisel hjälper mer i längden (tar typ 3 månader innan kroppen börjat ta upp det hela ordentligt och kan tillgodogöra sig det hela).

  Och bla bla bla. Min mamma har varit hälsorådgivare, så jag är typ yrkesskadad, fast i andra hand. Typ som rökning. LOL

  • Annefia skriver:

   Tack för jätteintressanta tips! Jag tror definitivt på alternativet att bygga upp både naglar och resten av kroppen inifrån också. I dagsläget tar jag D-vitamin och Omega 3/multivitamin-kapslar som bland annat innehåller B-vitamin men jag måste säga att det där med kisel låter som nått jag VERKLIGEN borde testa, inte bara för naglarnas skull. Jag tror hud, hår och slemhinnor skulle jubla av det också. Jag har redan pratat med min ”personal shopper” (mamma) så hon får väl ta en sväng in till hälsokostbutiken åt mig nästa vecka.

   Att jag kallar det för nagelvårdsRESAN är just för att jag ser det som ett långsiktigt projekt där jag både bygger upp naglarna och min kunskapsbank allt eftersom, snarare än bara en intensivkur bara för naglarnas utseendet skull. Och mår resten av kroppen bättre av det på köpet så är det ju ett STORT plus.

   Passiv hälsoinlärning låter förövrigt betydligt trevligare än passiv rökning. Min mamma är lågstadielärare så jag antar att jag blivit extra bra på att läsa, skriva och räkna på en 7-9-årings nivå. LOL

   • LadyNight skriver:

    Varsegod! Kul att du tyckte det var något att ha. Inte alla som orkar att ens tänka på kosttillskott eller tar det på allvar (jag gjorde det då inte, det tog flera år av HJÄRNTVÄTT innan jag förstod vilken nytta det gör). Och Omega 3 är jättebra, den bästa fettsyran som man kan stoppa i sig så det är toppen att du redan äter den :)

    Själv tar jag en hel hög varje dag (eller försöker iaf). E-vitaminer, D3-vitaminer, B75, Pikasol (Omega3 och vitamin D3), TNT (kosttillskott med vitaminer & mineraler), plus zink. Borde faktiskt också äta kisel, men så duktig har jag inte blivit än…och det är ju dessutom så mycket enklare att ge bort råd än att följa dem själv. LOL

    Åh! Jag har ett tips till förresten! Fast det blir nog ett litet blogginlägg istället, så jag får något att blogga om…

    • Annefia skriver:

     Det kan ju ibland ta ett tag innan man inser att ens mamma faktiskt har rätt. LOL

     Det låter spännande med flera tips och det är klart att du ska passa på att blogga om det. Dels får du ju bloggmaterial och dels når det förhoppningsvis fler läsare än mitt kommentarsfält också. LOL

 2. Pingback: Nagelvårdsresan: 3 veckor | Fialand – Pyssel & Prat

 3. Pingback: Nagelvård – inifrån och ut | Fialand – Pyssel & Prat