Nagelvårdsresan: 9 veckor

Dom senaste två veckorna har jag verkligen märkt en skillnad i frågan om naglarna styrka. Jag skrev om det redan förra veckan och jag tycker det blivit ännu bättre nu. T.o.m mina stackars ”skämsnaglar” är starkare nu och har bara flisat sig lite, lite grand i hörnen. Dessutom tycker jag naglarna växer allt snabbare nu så jag misstänker att mina vitaminer och mineraler har börjat göra nytta vid det här laget.

Nakna naglar 9 veckor

Det hela har i alla fall gjort att naglarna nu fått en chans att växa till sig som dom ska och efter att filat ner långfingernageln 1mm så är nu alla naglarna på vänsterhanden jämnlånga och börjar bli riktigt snygga i formen med. Weeehooo!!! (Mina naglar är dock väldigt hårt ”kurvade” vilket gör att om vinkeln blir fel på bilden ser inte nederkanten helt rak ut. Det är den!) Jag skulle dock vilja be er att blunda med ena ögat så ni inte ser den missfärgade skadan som hunnit växa ut på pekfingret. Yuck! Längtar efter att den ska växa bort!

Nakna naglar 9 veckor

En del av naglarna på högerhanden håller samma längt som vänsterhandens naglar, 1,5 cm (ja, jag HAR mätt. LOL) men skämsnaglarna ligger lite på efterkälken även om dom inte alls är lika skämsiga längre. Bildbevis kommer nästa vecka eftersom det är sammanfattningsdags då.

Tonårstrotsig tumnagel 9 veckor

Och så har vi dom tonårstrotsiga tumnaglarna då. Dom är fortfarande tonårstrotsiga! Att lacken inte chippat den senaste veckan beror inte på att tumnaglarna blivit bättre utan på att dom mest skadade delarna där lacken chippade veckan innan har gått av nu. Det är ju också ett sätt att lösa problemet!

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdsresan: 9 veckor

 1. Ann-Sofie skriver:

  Hihi fnissar lite när jag läser att du mätt dina naglar. Vad härligt. :-)
  Jag har så korta än så det går inte ens….
  Vad roligt att det går framåt, det har varit kul att se hur det sakta men säkert blivit bättre och bättre….:-)

  • Annefia skriver:

   Man SER ju verkligen förändringen när man fotar och bloggare om det. Men ja, det är ju inte så att jag BRUKAR mäta naglarna i normala fall. Men dels har jag stört mig så länge på längdskillnaden (1mm är längre än man kan tro och det skilde ännu mer förra helgen) och om man nu ska hävda i bloggen att naglarna är lika långa så MÅSTE man ju mäta, eller? LOL

   Korta naglar går förövrigt att mäta också, jag mätte hela nageln från nagelbandet och fram, inte bara den friväxande tippen.

 2. Elin/Nailmanic skriver:

  Jag älskar de här inläggen hos dig. Så kul att se hur dina naglar blir friskare och längre och kanon inspiration för mig som också kämpar med att få framför allt starkare naglar :)

  • Annefia skriver:

   Kul att du tycker att det är roligt att följa dom här inläggen. Jag tycker det är spännande att se hur det går för dina naglar med. Vi ÄR nog en smula insnöade och nördiga ibland. LOL

 3. Sanna skriver:

  SV: Tack gumman <3

 4. LadyNight skriver:

  Snart är det väl dags för FÖRE och EFTER bilder? :)

  Min tonårsnagel är nog pekfingret. Det är oftast den som går av vid kanten och gör att jag måste fila ner alla andra för att ha samma längd. Supertrist. Däremot är tumnaglarna nog de mest pålitligaste i gänget. Starka och envisa. Tänk att det kan vara så olika.

  • Annefia skriver:

   Japp, det kommer en sammanfattning med före och efter bilder igen på söndag.

   Pekfingrarna utsätts ju för en del påfrestningar så det låter ju normalt i ditt fall. Men mina tumnaglar har alltid varit lite extra tjuriga. Dom växer mycket långsammare än dom andra naglarna med. Jag läste nånstans, minns inte var, om vilka naglar som växte snabbast och vilka som växte långsammast och både pekfingrar och tummar var långsamma. Men alla mina naglar växer mycket snabbare nu tack vare dina råd.