Nagelvårdresan: 8 veckor

När jag jämför veckans bilder med förra veckans känns det som att det äntligen börjat hända lite grejer igen. Jag får känslan av att naglarna börjat bli lite starkare och hållbarare den här veckan (bortsett från tummarna och dom två skämsnaglarna som fortfarande ligger lite efter i utvecklingen). Dom har inte alls brutits av lika mycket som dom brukar vilket gör att nu kan man faktiskt SE att naglarna hunnit växa en hel del på bara en vecka. I synnerhet kan man se det på pek och långfingernageln för ringfingernageln har jag filat lite på för att bromsa tillväxten tills dom andra hinner i kapp (å ena sidan vill jag låta den få växa ostört och å andra sidan vill jag fila ner den så den matchar dom andra naglarna, det här kändes som en bra kompromiss). Jag skulle gissa på att det tar en vecka eller två om inga missöden inträffar. Så småningom kommer jag ju jobba på att få till formen på naglarna lite bättre också men det är ett lite mera långsiktigt projekt.

Nakna naglar efter 8 veckor

Nakna naglar efter 8 veckor

Jag har inte direkt ändrat några av mina nagelvårdsrutiner den senaste veckan. Jag har inte råd att köpa till några nya produkter just nu och efter 8 veckor har jag ju hittat rutiner som jag trivs med och som jag kan se ger resultat. Jag har blivit en smula beroende av det här med nagelvård, både att pyssla om naglarna och att läsa om det och jag oljar in mina naglar rent kopiöst. LOL Jag blandade till ny specialolja i dag vilket innebär att jag använt upp 30ml av den oljan på 8 veckor och då pratar vi bara om den oljan som innehåller eteriska oljor och som jag bara har till naglar och nagelband. Jag har också en liten burk med doftfri sesam- & mandelolja som jag använder både till naglar och händer som jag behövt fylla på en gång under den här perioden (plus en flaska ren sesamolja som står på nattduksbordet).

Min egenblandade specialolja

Jag är förövrigt VÄLDIGT nöjd med min hemmablandade nagellolja. Ju mer jag läser om olika köpeoljor desto mera känner jag att den håller måttet i jämförelse. Dom flesta köpeoljor innehåller sesamolja eller mandelolja och min olja innehåller bägge delarna (har också sett nån som innehåller jojobaolja) och vad det gäller dom eteriska oljorna så innehåller min olja samma oljor som köpeoljorna plus/minus några oljor. Dom flesta köpeoljor innehåller myrra och det hade jag inte i mitt förråd av eteriska oljor men min olja innehåller rosmarin och tea tree istället viket jag inte sett hos köpeoljorna, men resten är det samma. Flera av dom eteriska oljorna är dessutom antiseptiska och sårläkande viket jag såg ett lysande exempel på när jag fick ett litet stick/skärsår på ena fingret som läkte på ett dygn. Jag misstänker att oljan dessutom skulle vara bra på såriga och inflammerade nagelband men det kan jag ju tyvärr tack och lov inte testa (tyvärr känns lite fel ord i det sammanhanget, jag är ju LYCKLIG över att inte ha nagelbandsproblem)

Tonårstrotsig tumme efter 8 veckor

Och så var det det här med tumnaglarna då, mina problembarnnaglar. Tumnaglarna är ju dom naglar som växer långsammast vilket innebär att mina tummar just nu befinner sig i nagelversionen av tonåren, alltså en jobbig tillväxtperiod. Medan mycket av den skadade, skivade nagelvävnaden hunnit växa bort (och brytas av) på dom andra naglarna vid det här laget så är tumnaglarna fortfarande riktigt eländigt skivade, sköra och spruckna. Kanske t.o.m värre än dom var för några veckor sen (för att den svagaste, mest skadade delen nu har hunnit växa fram till tipparna). Det hela innebär att alla lack jag haft den här veckan har chippat på tummarna plus att naglarna bryts av för minsta lilla. Men så länge dom inte börjar hänga ute på nätterna i dåligt sällskap och bröla om att dom vill ha en lokaaaaal så får jag väl vara tacksam. LOL Trots allt så slipper jag ju visa upp tummarna på mina lackbilder.

Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nagelvårdresan: 8 veckor

  1. Ann-Sofie skriver:

    Man ser att det går framåt, så bra att din egenblandade olja fungera så bra för dig.

  2. Sminkan skriver:

    Spännande med den egna nageloljan. Jag oljar rätt sällan och då använder jag avoplex, som är avocadoolja om jag minns rätt. Tea Tree lät spännande. Jag tänker mer för nagelbanden än nagelplattorna.

    • Annefia skriver:

      Jo, tanken är ju att stärka och hjälpa nagelbanden med. Inte för att jag hade problem med nagelbanden innan men dom har blivit ÄNNU bättre nu och jag räknar helt kallt med att naglarna kommer bli friskare och starkare om tillväxtzonen mår så bra som det bara går. Även dom andra oljorna (lavendel, citron och rosmarin) har ju trevliga egenskaper som antiseptiska, inflammationshämmande, hudläkande/stärkande, sårvårdande och sånt. (När det gäller just Tea Treeoljan ska man dock undvika den om man är gravid eller ammar även om det inte är nått jag själv behöver oroa mig för)

  3. Pingback: Nagelvårdsresan: 9 veckor | Fialand – Pyssel & Prat

  4. Pingback: Nagelvårdsresan: 19 veckor – sammanfattning (i förskott) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack