Funky French med Nordic Cap/Star Nails

När jag skapade den här manikyren för några veckor sen handlade det mycket om att testa nya grejer, första gången med nudelack, första gången med svart nagellack och första gången jag testade mina nya dottingtools. Vi kan väl säga så att vissa av sakerna jag testade gillade jag och andra… inte så mycket.

När det gäller nudefärgat krämlack är nog mitt omdömme gääääääsp, tråk och VARFÖR??? Ja, alltså, jag förstår användningsområdet som underkläder till andra lack, och jag kan förstå om man vill ha färg bara på tipparna (antingen som funky french eller som gradient) och använder sig av ett nudelack som bas (även om det inte blev så snyggt i just det här fallet) men folk som bär nudefärgade krämlack över hela naglarna kan jag inte riktigt förstå mig på. Sååå tråkigt!!! Men ja, då tycker jag ju att BÅDE nude och kräm hör till höjden av tråkighet när det gäller lack så det kan ju bero på mig också (förmodligen beror det på mig).

Funky french med Nordic Cap/Star Nails

Just det här lacket passade dessutom inte särskilt bra till min hudfärg. Som underkläder tror jag det blir alldeles utmärkt men så här när det syns är det alldeles för gultonat, för bruntonat och för platt och plastigt. Dessutom lyckas lacket framhäva räfflorna på mina naglar så att dom blir sju resor värre än vad dom är i verkligheten. Mutter och morr! Om jag ska använda mig av ett nudelack så här i en funky french så är ju vitsen att det ska se ut som om jag har nakna naglar men mycket fräschare och friskare än vad naglarna ser ut i verkligheten. För att det ska funka för mig krävs dock ett nudelack som drar lite mer åt det rosa hållet och som är skirt och luftigt, gärna jelly eller åtminstone crelly, inte lack som får mina naglar att se ut som billiga, beiga plastnaglar.

(Förövrigt gillar jag skira, luftiga, tyllkjolsinspirerade lack i blekt rosa eller vitt men då är det inte längre rena nudelack vi pratar om och framför allt inte nudeKRÄM.)

Funky french med Nordic Cap/Star Nails

Och så var det ju, tro det eller ej, första gången jag testade svart nagellack. Jag vet att svart är en trygghetsfärg för många och att många älskar svarta naglar rent generellt, men personligen är jag ju en person som föredrar FÄRG i alla sammanhang. Helsvarta naglar känns alltså inte riktigt som min grej, däremot kan jag komma på MASSOR av trevliga nailartsidéer där man använder svart som underkläder eller som komplement till andra mera färgstarka lack. Helt klart nått jag kommer experimentera med i framtiden!

Funky french med Nordic Cap/Star Nails

Första försöket med dottingtolls blev en klar succé dock! SÅÅÅÅÅÅ mycket enklare än att måla prickar med ett knappnålshuvud och sååå mycket snyggare än prickar man målar med en bomullstops (Tro mig! DET var ingen lyckad idé! Jag har en fiaskomanikyr som jag ska försöka återskapa så småningom med riktiga verktyg och då KANSKE ni får se nån bild på fiaskoversionen också). Och ja, prickarna som sådana var ju vad som lyfte den här manikyren från supertråkig till nån sorts mellanläge i alla fall. Tror att själva idén skulle kunna bli jättesnygg i andra färger.

En annan sak jag testade för första gången… alternativ vinkel på handen på mina nagelbilder för att ge er lite variation. Att fota sin egen hand vänd nedåt som på sista bilden är inte det lättaste kan jag tala om. Testa gärna!

1 lager Seche Base
2 lager Nordic Cap/Star Nails NP 02
Svart: Nordic Cap/Star Nails NP 12
Grönt: Nordic Cap/Star Nails NP 08
1 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Nordic Cap/Star Nails och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Funky French med Nordic Cap/Star Nails

 1. Sminkan skriver:

  Jag håller med om att det krämlacket i plåsterbeige inte var så snyggt men det var en fin funky french alla fall.

 2. Ann-Sofie skriver:

  Såå snyggt med prickar och härliga färger du valt.

  • Annefia skriver:

   Prickarna är ju det som verkligen GÖR den här manikyren i mina ögon men färgerna känner jag mig ju lite mera ambivalent till (Eller ja, den gröna och den svarta gillar jag.)

 3. Alexandra skriver:

  Det här såg ju riktigt snyggt ut men ja, lite tråkig beige. Du lyckades riktigt bra med funky frenchen!

 4. Sussie skriver:

  Jag håller med, när man gör fransk manikyr ska man inte ha ett krämlack i basen :) Men din nailart var jättesnygg, du har verkligen fått till riktigt runda prickar med!

  • Annefia skriver:

   Tack! Jag har ju använt mig av en knappnål förr när jag gjorde prickar så det här var ju sååå mycket enklare, dessutom var lacken väldigt snälla och lättarbetade. Prickar kommer jag göra fler av och funky frenches också men ALDRIG mer med det här nudelacket som bas. LOL

 5. Bam skriver:

  Haha, du och jag är nog motsatser. Visst att jag älskar färg, men svart har alltid varit, och kommer alltid att vara, min favorit på naglar. Speciellt när dom är korta. Matchat med en hög med armband, jeansshorts och en t-shirt……….jaaaaa!

  Just det där nude-lacket har jag själv, och använder ibland på egen hand. Det blir en helt annan nyans på mig, ser inte alls plåsteraktigt ut, syns knappt att jag har det på mig alls. :)

  • Annefia skriver:

   Mysko! Den här kommentaren var jag tvungen att granska och godkänna innan den släpptes igenom. Har aldrig hänt tidigare men nu syns du ju i alla fall. :o)

   Jo, vi är nog varandras motsatser för jeansshorts och t-shrt skulle jag aldrig sätta på mig, själv har jag långa, stormönstrade, färgglada klänningar året om. Men mängden armband verkar vi alla fall ha gemensamt. LOL

   Lustigt så olika ett lack kan se ut på olika personer men jag antar att det är extra märkbart när det gäller just ett nudelack för där krävs det ju att det matchar hudtonen väldigt väl.

 6. Pingback: Blåglittrig funky french (Mavala Sparkling Blue över Technics anonyma vita) | Fialand – Pyssel & Prat

 7. LadyNight skriver:

  Yay för dottingtools! SÅ roliga ”leksaker”. Och även om jag håller med att nudelacket var lite trist, så var själva idén med prickarna ovanför tippen snyggt! Kanske snor den någon gång…

  Men nudelack kan ju vara bra ändå. Vem vet, kanske kommer du måla små människor/ansikten på naglarna någon gång? Och då är det ju bra att ha hudfärgad ton ^^

  • Annefia skriver:

   Sno på du bara! Och det ÄR inte otänkbart att jag nån gång får för mig att måla just små månniskor på naglarna. Men fram tills dess kommer jag förmodligen använda lacket som underkläder.

 8. Pingback: Sminkans Stjärnhimmel | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack