Kattbilder!

Nej, nu tar vi några kattbilder som omväxling. Jag har insett att det var länge sen jag visade bilder på mina pälsklingar och det kan ju vara kul att följa trenden att visa kattbilder efter man visat fula nagellack (nudekrämseländen och sånt). Eftersom jag hunnit få många nya läsare kan det kanske passa med en presentation också.

Smulan

Äldst men minst i flockan är huskatten Smulan, en liten kleptoman som tack och lov inte har ramlat ner bakom nån bokhylla på länge. Smulan gillar höga höjder, kryddstark mat, sin adoptivson Måns och att stirra sin matte djupt i ögonen.

Måns

Och så har vi minstingen i familjen, den lilamaskade ragdollhanen Måns som nu för tiden är ALLT annat än liten. Han blir två år nu i juni och börjar bli GIGANTISK och Ragdolls växer dessutom till dom är 3-4 år så han kommer bli ÄNNU större. (Aj mina klena, värkande armar!) Rasen har dessutom blivit större med åren och Måns har redan vuxit om mina gamla raggisar storleksmässigt. Han är dock större utanpå än inuti där han fortfarande är väldigt mycket ungkatt och smeknamnet ”Galopperande Vansinnet” säger väl en hel del? Måns älskar sin matte, sin ”mormor” och att tugga på saker, helst av allt plastpåsar, skrivbordslampan och tvättmaskinen. Men mest av allt i hela världen älskar han Smulan! (både att tugga på och gosa med)

Det här inlägget postades i Katterna, Prat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Kattbilder!

 1. Ann-Sofie skriver:

  Hihi vad roligt att läsa om dina katter. Så otroligt fina.
  Vi har två katter här hemma, två systrar som är bondkatter. :-)

 2. Elin/Nailmanic skriver:

  Det är så kul för man upptäcker rätt snart att nagellacksintresset verkar gå ihop med kattintresset. Det verkar som att de flesta bloggtjejerna har kissar hemma :) Vilka sötnosar du har dessutom.

  • Annefia skriver:

   Jag tycker ofta att man upptäcker att har man ett intresse gemensamt med folk så har man ofta flera. Och sen ÄR det ju vanligt att folk har katt också eftersom dom är det optimala husdjuret. (Mina katter tvingade mig att skriva det där)

 3. Sminkan skriver:

  Vilka skönheter! Jag funderade på Ragdoll ett tag men sen blev det en Birma ändå. Birma hade jag bestämt att jag skulle ha redan när jag bodde hemma för sisådär 20 år sedan så det var ju inget överilat beslut direkt även om jag funderade på Ragdoll och Maine Coon också. Lite praktiskt med små katter när man har tre, jag kan knö in både Siv och Signe i en och samma bur när vi ska åka någonstans. Siri vill dock resa i egen kupé.

  • Annefia skriver:

   Jag mötte en blåmaskad birma som var ute och gick i sele när jag var barn och redan då bestämde jag mig för att en sån katt SKULLE jag ha nån gång som vuxen. När jag väl blev vuxen importerade en kompis till mig en ragdoll som jag förälskade mig ÄNNU mer i och sen köpte jag en unge i hennes första kull -93 (som dock var brunmaskad inte blå) och började föda upp ragdolls jag också (var aktiv när rasen var alldeles ny här i Sverige) så det är ju kattras nr 1 för mig utan tvekan. Jag insåg när min sista ragdoll dog att även om jag hade Smulan var jag halv utan en ragdoll. Dock ligger ju birmor mig varmt om hjärtat också.

   Jag hade fem katter en gång i tiden, tre av dom trivdes med att åka ihop (i en ENORM transportbur) medan dom andra 2 ville ha sina egna burar. Under några ås släpade vi dessutom med oss två marsvin också på semestrarna. Det blev lite mycket transportburar. LOL

 4. Helena skriver:

  Härliga kattbilder!

 5. Bam skriver:

  Vad söta! Haha, Ragdolls är så himla stora, och hängiga. Hade själv ragdolls innan, dom är omöjliga att bära omkring på :)