Blåglittrig funky french (Mavala Sparkling Blue över Technics anonyma vita)

Dags för ännu en funky french manikyr och till skillnad från den förra tycker jag att den här blev SNYGG. Hm… Det kanske ska tilläggas att jag inte bara har funky frenches på naglarna, den med tråkiga nudelacket var några veckor gammal och den här är från början av den här veckan. Men visst det ÄR en nailart/manikyr som jag tycker är rolig och lätt att komma på och oftast blir snygg och/eller kul.

Glittrig funky french i blått och vitt

Idén till den här frenchen fick jag när jag höll på med mina swatchstickor och upptäckte två lack som passade oväntat bra ihop.

Oftast när man (jag i alla fall) målar en funky french målar man ju basfärgen först och sen målar man lack på tipparna på frihand eller med hjälp av tejpmaskering och ska man måla nagelbädden på slutet är det ju helt klart lättare att använda sig av tejp för att maskera tiparna.

Glittrig funky french i blått och vitt

Här har jag dock grundad hela nageln med den vita tippfärgen och sen var jag tvungen att frihanda på glittret efteråt eftersom det vita lacket tog extremt lång tid på sig att torka (det är förövrigt väldigt tråkigt, flammigt och besvärligt på en massa andra sätt också, men det är det enda vita lack jag har, utöver min vita art liner från Depend och det går inte direkt att måla hela naglarna med så smal pensel). Tack och lov är ju ett glitterlack ganska förlåtande. Hade det varit ett krämlack hade det nog inte funkat lika bra eftersom jag var tvungen att måla tvärs över nageln i stället för långs med som man brukar + hålla på och dutta och ha mig på en del ställen med (med väldigt kupade naglar kan det vara svårt att komma åt på sidorna).

Glittrig funky french i blått och vitt

Jag gillar VERKLIGEN slutresultatet dock och kommer nog återanvända den här manikyren fler gånger, både med samma glitter och med andra lack, först måste jag bara få tag på ett bättre vitt lack.

Glittrig funky french i blått och vitt

1 lager Seche Base
4 lager Technic ”vit
2 lager Mavala Sparkling Blue
2 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Mavala, Nagellack, Nailart, Udda Lackmärken och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Blåglittrig funky french (Mavala Sparkling Blue över Technics anonyma vita)

 1. Sleepy Elin skriver:

  Vilken idé! Att jag inte kommit på det själv :)
  Snygg manikyr också, verkligen annorlunda men ändå supersnygg.

 2. Sussie skriver:

  Åh, det var verkligen en jättefint manikyr, jag gillar verkligen hur snyggt det blev med det blå glittret tillsammans med vitt. Och den här typen av funky french med krämlacket på tippen är också hur kul och snyggt som helst.

  • Annefia skriver:

   Tack! Det blåglittriga lacket funkade ju suveränt över det vita och jag hade nog aldrig tänkt på att testa den idéen om det inte vore för swatcstickorna. Att tipparna är vita och enkla/kräm skapar ju en illusion av att naglarna är längre med.

 3. Ann-Sofie skriver:

  Sååå himla snyggt! Det där måste jag testa verkligen. Snygga färger du valt också. :-)

 4. Helena skriver:

  Kul manikyr och snygg också!

 5. Mmmm sååååå läckert!!!
  Det här har du verkligen lyckats bra med :-)

 6. Sminkan skriver:

  det här var ju jättesnyggt!

 7. Malin skriver:

  Åh vad snyggt! Måste jag också testa nån gång :)

 8. LadyNight skriver:

  I like! Ser så lekfullt och vintrigt ut. Lite som vatten möter is :)

  …är tillbaka från en liten bloggsvacka och ojojoj vad det har blivit fart i din blogg! Massor av fint att titta på och roligt att läsa. Så nu ska jag spamma dig med kommentarer LOL Bättre sent än aldrig?

  • Annefia skriver:

   Vilken vacker beskrivning!

   Kul att du kommit tillbaka efetr din svacka! Mamma och jag pratade just om dig i går, att du förmodligen är den enda av mina gamla läsare som inte tröttnade när bloggen helt plötsligt blev lackblogg. Och jo jag har definitivt fått tillbaka min egen blogglust igen. Spamma på du bara, sent är helt klart bättre än aldrig och jag kommer svara på alla under dagen.

   • LadyNight skriver:

    Vi började ju i samma veva att blogga om lack, så för mig är det ju kul att kunna komma hit och få inspiration i ytterligare en hobby. Passar hur bra som helst, så jag försvinner ingenstans iaf :) Fast visst är det tråkigt att man förlorar en del läsare när man tillför nytt innehåll (har också märkt av det). Man kan ju hoppas att de återvänder någon gång eller att de ersätts med nya besökare. Eller både och! LOL

    • Annefia skriver:

     Jag har ju fått MASSOR av nya beökare, jag har fler besökare och får fler kommnetarer nu än nånsin förr, så jag är ju inte direkt ledsen. Men det ÄR skönt att ha nån kvar som hängt med mig ett tag (i synnerhet när det dessutom råkar vara en av mina favoritläsare dessutom).