Bloggstrul och bonusbild

Det verkar som om bloggen legat nere några gånger den här veckan (bl.a. natten till idag) Jag vet inte riktigt vad det beror på men jag misstänker nått strul hos Binero (där jag har min serverplats). Skulle bloggen försvinna tillfälligt så lär den komma upp igen om några timmar dock så det är bara att försöka igen.

Alba-Stina hjälper till att fota nagellack

Tyvärr har jag pga det inte hunnit förebereda dagens hololackinlägg som jag hade planerat och i dag är det svårare att hinna med det, men jag gör så gott jag kan. Ni får en bonusbild från gårdagens lackfotografering på min BJD* Alba-Stina i stället medan ni väntar. Det var RIKTIGT länge sen jag var på humör att fota dockor nu men jag hoppas komma igång igen till sommaren.

*BJD=Ball Jointed Doll

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Om bloggen, Prat, Pyssel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bloggstrul och bonusbild

 1. LadyNight skriver:

  Vad kul att få se Alba-Stina igen! SÅ söt. Fast åt andra sidan är jag långt ifrån opartisk när det kommer till PF Ante. Sötaste dockan ever ^^

  • Annefia skriver:

   Kan ju bara hålla med om PKF Antes! Dom ÄR sötast! Det är inte en åsikt, det är fakta! LOL

   Jag hoppas den kommande sommaren blir en bra fotosommar för mig och Alba-Stina för förra året blev hon ju inte mycket fotad.

 2. Hej igen!
  Har en fråga till dig igen! Du skriver i ett inlägg om att man kan göra sin egen ”Face up” på sin bjd-docka. Vad använder man då för färg och var får man tag i dom? Skulle så gärna fixa till min Dal-docka och min pullip. Min pukifee Ante är redan så fin. Känner du till några fler som håller på med dessa dockor i Sverige. Kanske syr och stickar kläder, gör diorama till dom och lite sådant roligt. Var tvungen att skriva till dig igen. Är så roligt att titta på din sida.
  Nu åter till min flytt. På fredag går flyttlasset och sen få lite fint hemma igen. Sen kommer våren och då skall jag så mina vita Rosenbönor som jag fick av dig. Blir spännande. Sköt om dig och ha en fin dag….

  • Annefia skriver:

   Det är lite svårt att svara på för BJDs och pullips är så vitt jag vet gjorda av olika material och kan därför kräva olika typer av färger och tekniker. Det som fungerar på en typ av material kan vara skadligt för ett annat material och jag har bara erfarenhet av att måla resin/BJDs.

   När man målar BJDs är det viktigt att både grunda resinet och försegla färgen med en spray. Absolut vanligast är MSC (Mr SuperClear). OBS! Den är supergiftig och kräver en riktig skyddsmask och kan vara svår att få tag på eftersom den inte får fraktas via flyg. Jag köpte min spray hos Think Pink i Holland. http://shop.fashiondoll.nl/index.php?cPath=143_31

   Det finns en del andar alternativ (oftast också svåra att få tag på) men då måste du fråga dig fram bland andra med mer erfarenhet än mig eftersom jag bara använt MSC själv.

   I övrigt kan man välja om man vill använda torrpastellkritor och akvarellpennor (vilket jag gjort) eller måla med airbrush. Torrpastellkritor och akvarellpennor kan du köpa i en konstnärsbutik eller t.ex hos Think Pink (OBS! Får inte vara oljepasteller) och jag rekommenderar att du letar efter face up tutorial på You Tube för att se hur man använder dom.

   Jag känner tyvärr inga svenska som håller på med varken BJDs eller Pullip och Dal-dockor men det finns flera svenska BJD-forum. Jag har dock aldrig varit aktiv på dom forumen själv så jag vet ingenting om dom.

   http://saiainodoru.se/forum/index.php
   http://bjd.nu/forum/

   Förhoppningsvis kan du få bättre hjälp där. Pga att min sjukdomssituation är så pass dålig just nu orkar jag inte gå in mer i detalj på face ups, tekniker och material i dagsläget.

   Lycka till med flytten!