Orkidéknoppar!

En av mina orkidéer har börjat få knoppar! Hurra! Extra stolt och glad eftersom det är den första orkidé jag haft som blommat om… eh, i alla fall varit på väg att blomma om, ÄN blommar den ju inte. Och nej, jag brukar inte förvara den i en stor röd ytterkruka, den står just nu i en pepparkaksburk och suger åt sig vatten.

Notera gärna bakgrundskatten!

Kaktusen har ingen knopp än dock. Förra året vägrade den blomma om som straff för att jag planterade om den så vi får väl se hur det går i år. Men alltså, jag var TVUNGEN att plantera om den, även om den inte ville, för den hade så lite jord kvar att den ramlade ur krukan och jag VILL alltså inte ha kaktusar på golvet.

Det här inlägget postades i Balkongen och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Orkidéknoppar!

 1. Sminkan skriver:

  Vad fin bakgrundskatt! Fint med omblomande orkidé också.

 2. Helena skriver:

  Älskar orkideér är dom enda blommorna som klarar sig hemma hos mig!

  • Annefia skriver:

   Dom är ju tack och lov ganska tåliga om man har en tendens att glömma bort det här med att vattna, i alla fall om man har rätt sort, vissa andra är ju superkänsliga och vill ha precis rätt fuktighet hel tiden. Mammas granne har en massa av dom där extremvarianterna som nästan ingen får att överleva.

 3. Pingback: Mina orkidéer! | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack