Smitten I Feel… Wicked

Smitten I Feel… Wicked är ett lack som jag, hur konstigt det än kan låta, faktiskt köpt själv. Det är INTE ett lack ur min mystery bag utan ett lack som jag drömt om länge men nu när jag sitter med det på naglarna är jag både nöjd och samtidigt inte. I Feel… Wicked är ett alldeles fantastiskt vackert lack men det här är inte en alldeles fantastiskt vacker manikyr. Men vi börjar väl med det positiva?

Smitten I Feel... Wicked

I Feel… Wicked består av en mörkgrön jellybas fullproppad med mestadels grönt, men också en hel del blått, glitter. Det är otroligt vackert under alla ljusförhållanden men i synnerhet i solen när det glittrar och gnistrar nåt alldeles otroligt. Jag råkar ju älska både blått och grönt glitter och kombinationen glitter i färgad jellybas så när det gäller den biten är det pure love. Hela balansen mellan det gröna och det blåa är också pure love. Vackert som sagt var!

Smitten I Feel... Wicked

Det jag däremot INTE gillar, ALLS, är formulan. Nu är jag inte särskilt formulakräsen av mig och när ett lack är både jelly och fullproppat med glitter så vet man ju att formulan kan vara lite extra besvärlig (även om jag kanske hade lite högre förväntningar på just det här lacket pga att formulan på Smitten Pink Goes Good with Green var helt fantastisk). Vissa lacknördar gillar ju själva lackandet och byter nagellack femtielva ggr/dag men för mig är den roligaste biten att bära lacket och så länge slutresultatet blir bra så är jag därför väldigt förlåtande gentemot lack som är svåra att lacka med eller svåra att ta bort. Det jag har svårare att förlåta är när formulan är så besvärlig att slutresultat blir dåligt.

Smitten I Feel... Wicked

Tyvärr hör I Feel… till den senare kategorin. :o( Det var oerhört segt och klistrigt att måla med och det kändes som om största mängden lack hamnade på penselskaftet i stället för på penselborsten och mina naglar. Men det som är riktigt tråkigt är att oavsett hur försiktigt och omsorgsfullt jag än lackade blev ytan på naglarna knaggligt som ett månlandskap eller kanske ett alplandskap, höga berg och djupa dalar typ. Så hur enastående vackert lacket i sig är så är naglarna så knöliga och fult lackade att man liksom aldrig får det där djupet och känslan av färgat glas som jag sett på andra bilder. SV hjälpte mot den vanliga glitterknottrigheten naturligtvis men förmådde inte att jämna ut månlandskapet.

Smitten I Feel... Wicked

Vad jag kan minnas har jag hittills BARA hört positiva kommentarer Smittenlackens formu…ler?…lor? …leringar? så jag misstänker att det här är att betrakta som ett olycksfall i arbetet. Jag spädde med några droppar Seche Restore inför tredje lagret och det hjälpte något i alla fall. Jag ville inte ta för mycket i början dock men jag har senare tillsatt den dubbla mängden och nu blir inte penselskaftet en enda stor kläggig lackklump i alla fall. Jag kommer ABSOLUT att ge lacket en andra (och förmodligen en tredje eller fjärde chans också om så behövs) med den numera lite tunnare formulan för det är utan tvekan vackert nog att förtjäna det (bildbevis på framtida försök kommer naturligtvis). Får jag bara till en bättre formula så kan det nämligen vara ett lack värt att han på min topplista över 2013-års favoritlack.

1 lager Essie Nourish Me
3 lager Smitten I Feel… Wicked
3 lager Seche Vite

Det här inlägget postades i Nagellack, Smitten och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Smitten I Feel… Wicked

 1. Synd på formulan, för lacket i sig är fantastiskt vackert :-)

 2. Heeeeelt underbart vackert!!! Galet snyggt verkligen. Älskar det här. :-)

 3. Åh vad det är vackert!! Trist att höra om formulan bara…
  Jag tillhör de som inte gillar själva lackandet så mycket, nail art kan jag gilla att göra, utan jag gillar som du själva bärandet ;) Å sökandet och inköpandet tycker jag är superkul!! Shopoholic? Moi?? Inte då! ;)

  • Annefia skriver:

   Jo, det är liksom BÅDE fantastiskt och problematiskt på en gång.

   Håller med, nailart kan vara kul, det är ju lite mer kreativt. Och det är ju inte det att lackandet är tråkigt (tillskillnad från att ta bort lacket) men det är liksom inte det som är GREJEN.

   Jag tycker om att titta på och dreggla över lacken i butikerna och jag ÄLSKAR att få hem paket med lack men själva shoppingproceduren tycker jag är läskig, jag är faktiskt lite av shoppingfobiker. Jag vet, jag ÄR konstig! LOL

 4. Lela skriver:

  Formulan verkade inte vara en höjdare och jag kan tycka mig se dalarna och bergarna på naglarna. Trist oavsett vilket lack det gäller:(

  • Annefia skriver:

   Du har helt rätt, knöligheten går definitivt att se på bilderna (värst är ringfingret och långfingret) och jag håller med, det är alltid tråkigt men ännu mer när lacket är lite av en lemming med.

 5. Sminkan skriver:

  Vad tråkigt att du inte gillar formulan. Jag minns inget sådant med min flaska men prova tunna den mer ändå och ha den i layering.

  • Annefia skriver:

   Jag har läst både alla dina inlägg om lacket och flera andras och jag har inte sett nån som haft problem med formulan innan så jag måste ha haft otur. Tur man har Seche Restore i alla fall.

 6. Emma P skriver:

  Det är ju ett jättevackert lack så det är synd att applikationen krånglade. Men du får på’t igen och se om du får ordning på det:)

 7. Pingback: Smitten Nerds! Redux | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack

 8. Pingback: United in Green/ Grön Onsdag: Smitten I Feel… Wicked | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack