Nagelvårdsresan: Augusti (7 månader)

Dags för en uppdatering om min nagelvårdsresa igen. Idag är det dock första gången som jag började som naglarna är i SÄMRE skick än förra månaden. Det var ju väntat men lika väl är det tråkigt, i synnerhet när jag ser det på bild så här.

Dels bero det ju på att jag sydde en massa och dels på att jag varit på fiskesemester (faktum är att sömnaden ställde till mer skada än fiskandet) och sen beror det tyvärr också på att jag slarvat en hel del med nagelvårdandet den här månaden, först pga att tyg + olja inte är en så bra kombination och sen pga att massiv ”värk och utmattning” + ”resa sig för att hämta nagelvårdsgrejerna” inte heller är en så bra kombination. Dessutom har jag slarvat lite med vitaminer och tillskott också (mycket pga dåligt minne) men jag tror det är slarvet med oljan som varit värst för naglarna.

Augusti (8/8)
Vänsterhanden - 7 månader

Juli (6/7)
Vänsterhanden - 6 månader

Jag menar jämför augustinaglarna med julinaglarna! Inte kul alls! Tumnageln och pekfingernageln fick ta en del stryk den här månaden men dom andra naglarna överlevde fiskandet (Yay!!!) även om det syns att dom verkligen saknat sin olja. Långfingernageln har t.o.m börjat skiva sig. Eeek! När jag kom hem för lite drygt en vecka sen var både naglar och nagelband jättetorra.

Augusti (8/8)
Högerhanden - 7 månader

Juli (6/7)
Högerhanden - 6 månader

Högerhanden har ju tagit ännu mera stryk! Pekfingret och långfingret är ju superkorta nu och jag har varit tvungen att fila ned naglarna på långfingret och lillfingret för att inte skillnaden skulle bli LIKA tydlig (även tumnageln är skadad)

Men hur tråkigt det än är att se dom här bilderna så är jag ändå förhållandevis nöjd. Jag har ju utsatt naglarna för massiv påfrestning den här månaden plus att jag slarvat med att sköta om dom och ändå är inte slutresultatet värre än så här. VARJE gång jag åkt på fiskesemester tidigare (vilket är under minst 10 år sammanlagt, förr i tiden flera ggr/år) så har jag kommit hem med korta stumpar på ALLA fingrar och nu är det bara dom naglar som redan innan var i sämst skick som gått av (dom långsamväxande, som också var sämst när min nagelvårdsresa börjat och som tagit mest stryk när jag intensivsydde) så allt som allt så bevisar det ju att mina naglar HAR blivit starkare på det här halvåret.

Och om något så bevisar det ju att min olja gör stor skillnad för naglarna också! Ni får helt enkelt ursäkta mig om det blir färre blogginlägg ett tag framöver. Det är lite svårt att skriva med naglarna indränkta med olja.

Produkter jag använt (och slarvat en smula med):

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher) + Vanilla Lemon Hand Cream (Yves Rocher)
 • Kosttillskott: Original Silicea och B75 eller B-Komplex (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Essie Nourish Me
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Nagelvårdsresan: Augusti (7 månader)

 1. De kommer snart igen ska du se! Ibland måste ju livet gå före naglarna ;)

  • Annefia skriver:

   Utan tvekan!!! I synnerhet när det är roliga saker jag gjort! Och som jag skrev förra måanden, jag vet ju hur jag ska få naglarna att växa. Det är bara lite tråkigt att se skillnaden på bild.

 2. Sminkan skriver:

  Äsch, det är bara att ta nya tag. Men visst är det synd att de tagit stryk. De var ju inte så himla trasiga dock.

 3. Malin skriver:

  För att ha vart på fiskesemester var det inte så illa :) De är nog snart tillbaka i samma skick som i juli! Jag har också märkt att olja spelar stor roll, och även vilken sort. Jag har alltid haft usla naglar, så började jag med olja i vinteras och det blev bättre men fortfarande skivade de sig, så för några veckor sedan bytte jag till Scratch nail food, och plötsligt har de slutat skiva sig! Hurra! Så nu börjar hoppet leva om att jag också ska få långa naglar :) Fast jag nöjer mig gärna med en bit kortare än dina julinaglar, tror inte jag skulle kunna pilla i linserna på morgonen med dom ;)

  • Annefia skriver:

   Håller tummarna för dina naglar! Och nej, jag är inte så säker på att jag hade velat peta in linser med julinaglarna heller.

   Jag har ju valt att blanda min egen olja för att det blir mycket, MYCKET billigare än Scratch (som innehåller sesamolja + myrraolja och lavendelolja). Min egen olja innhåller både sesamolja och lavendelolja precis som Scratch (+ mandelolja och en del andra eteriska oljor) men ingen myrra dock. Eftersom det blir billigare kan jag ju slösa med oljan hur mycket jag vill + att jag kan vilja vilka eteriska oljor jag vill ha själv.

 4. Tycker ändå att de ser helt ok ut med tanke på vad du pysslat med. Du tar igen det sen när du kommer in i dina vanliga rutiner. Tycker det är såååå kul att följa din nagelvårdsresa, men det vet du ju….hihi. :-)

  • Annefia skriver:

   Det är alltid kul att höra för ibland oroar jag mig ju för att ni ska ha tröttnat.

   Faktum är att jag gladeligen skulle byta ut dom vanliga nagelvårdsrutinerna mot mera fiske om jag hade en chans att välja.

 5. Nageldraken skriver:

  Som sagt, mina naglar tog ännu mer stryk av fiskesemestern. Jag har bara stumpar överallt. Skivat sig har de också. Men så fick de ingen olja eller annan kärlek och var i vatten hela tiden under en veckas tid också.

  • Annefia skriver:

   Jag slabbade ovanligt lite med vatten. Att vara ett skröppel med kryckor gör att folk gärna hjäper en med sånt som att rensa fiskarna så att jag slipper resa mig. Hade jag hållit på mer i vatten hade naglarna nog varit mycket sämre.

 6. Emma P skriver:

  De ser ändå ut att ha klarat sig rätt bra. Men visst är det tråkigt när man känner att man backar…

  • Annefia skriver:

   I SYNNERHET om man måste visa bildbevis på backandet för andra. LOL Men i det stora hela är jag tacksam och imponerad över att naglarna klarade sig så bra.

 7. Pingback: Nagelvårdsresan månad för månad (bildspam) | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack