Min lacksamling!

Inspirerat av Nageldrakens fråga om hur många lack man har och det faktum att jag städade och organiserade om lite i min lackförvaring i går kväll så tänkte jag att det kunde vara kul att fota och räkna min samling i dag. 180 lack allt som allt blev det! Men då är 69 av dom lack från 3,5kilospåsen från Sminkan som jag inte hunnit testa än och en del av dom kommer jag nog skänka vidare även om det nog finns ett och annat guldkorn kvar än (flera av dom lacken har jag ju redan testat och bestämt mig för att behålla)

Min lacksamling!

I dom två vita plastburkarna längts fram står lack som är både swatchade och använda, i den röda burken står lack som är använda men inte swatchade (pga slut på swatchstickor), i den lila korgen står lack som är swatchade men inte testade än + över- & underlack och mina swatchstickor och i den gröna plastlådan står dom 3,5kiloslacken som jag inte hunnit testa än. OPIs Pirates-lack till höger hör också dit men fick inte plats.

Det börjar bli jobbigt att förvara lacken i plastburkar nu och jag drömmer om en vit Helmer, men eftersom jag inte kan ta mig ill IKEA själv (pga sjukdom) och inte har nån att skicka dit (pga folks avstånd, antingen till IKEA eller till mig) så lär det nog dröja. Få nog investera i fler plastburkar i stället snart (och swatchstickor) men det får ju fortfarande plats en hel del lack i den röda burken. Yay!

Förresten, är det nån av er som gillar att läsa sånna där listor över vilka lack man har? Funderar på att lägga upp en sån lista men vet ju inte om det finns nått intresse för den.

Det här inlägget postades i Nagellack, Övrigt lackprat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Min lacksamling!

 1. Sminkan skriver:

  Inte illa! Samlingen har ökat en hel del alla fall! Sen förstår jag att många av lacken i ”skräppåsen” inte är så kul, men bra om du hittar några guldkorn ändå. Jag skulle vilja ha en ny Alex, min är ju trasig på grund av vikten från lackflaskorna så bara två lådor funkar. Känns lite onödigt. Samma problem med IKEA för mig. De levererar ju hem från deras centrallager (postorder) men man måste väl handla för en viss summa skulle jag tro. Tar man sig till IKEA kan man få hemkörning, inte så dyrt, men larvigt om det bara är en Alex, eller Helmer. Hade jag haft bil hade jag tagit dig med på en shoppingtrip, vi bor ju nära, men jag är billös.

  • Annefia skriver:

   Oh ja, samlingen har ökat MASSOR det senaste året. Förra sommaren fick allt plats i en, visserligen fullkomligt proppfull, sminkväska.

   Jag har hittat MASSOR av guldkorn bland dom där lacken men dom bästa har jag ju hunnit plocka ur nu. Men jag räknar med att det finns några ”ser inte så spännande ut i flaskan men blir snygga på naglarna”-lack kvar.

   Bil har jag ju men ingen ork och jag tror att min hjärna skulle bli överbelastad av att försöka köra ända till IKEA (lite för tuff trafik och stressande bitvis och inte en situation där man vill drabbas av koncentrationsproblem). Annars hade vi ju kunnat handla ihop, dvs jag stod för bilen och du stod för att gå in på IKEA.

   Har Alex sämre förmåga att bära upp lacktyngden än Helmer?

   • Sminkan skriver:

    Alex har lådor med masonitbotten som böjer sig efter ett tag medan Helmer är i plåt. Men Alex är snyggare. :D

    • Sminkan skriver:

     Och man behöver inte gå på IKEA, bara ta sig in på varulagret och plocka Helmer från en hylla, men det är ändå ett jävla projekt. Usch. Jag avskyr all typ av IRL-shopping, är en beställa på nätet person. När jag möblerade min lägenhet var jag på IKEA en gång, i två timmar. For runt på självplocken men en kompis och bara kastade på grejerna på vagnar och sen tjoff till Bing-hemkörningen och lämna vagnarna och så hem. Var en mardröm!

    • Annefia skriver:

     Det vet jag inte om jag håller med om. Alex är alldeles för modern och stilren för min smak. Nu är väl inte Helmer supersnygg heller men jag planerar på att göra nån form av decoupage på lådfronterna för att få dom att passa in mera här. Kanske klä in handtagen med nån tejp med… men risken är väl att den nöts och blir kladdig så småningom.

 2. Beautybylinda skriver:

  Ikea har ju annars webshop, har ingen aning om frakt men kan ju vara värt att kolla upp? :)

 3. Helena skriver:

  Då har vi ju mycket att se fram emot här!

  Jag köpte min Helmer via IKEAS webshop. Orkade inte ta mig dit och frakten var rimlig.

  • Annefia skriver:

   Det låter ju väldigt lovande!

   Och jo, det finns mycket spännande lack kavr att visa. Mycket av mina gamla lack skaffade jag ju dessutom innan jag började lackblogga så dom har jag ju heller aldrig visat. Fast det är klart, en del av dom kanske jag inte är så sugen på just nu.

 4. Nageldraken skriver:

  Kul att se din samling! Vad härligt det måste ha varit att få så många lack! Det var verkligen trist att jag missade bloggfikat, vi kanske ska försöka dra ihop ett till snart igen? Det vore kul att träffa er alla!

  • Nageldraken skriver:

   För övrigt håller jag helt med er angående IKEA. Hemskt ställe! Man kommer ju aldrig ut därifrån, det tar ju evigheter bara att ta sig igenom stället!

  • Annefia skriver:

   Det hade helt klart varit jättekul! Jag har ju varit utslagen nu dom senaste veckorna pga semestern men än ska jag nog ha ett tag på mig innan jag blir för dålig för att orka träffa folk (jag blir alltid sämre höst och vinter).

   När det gäller IKEA-butiker har jag bara varit på IKEA i Sthlm en enda gång (för evigheters evigheter sen) annars var jag mera van vid mindre IKEor på en vånng och dom är ju inte lika illa.

   • Nageldraken skriver:

    Ja, för min del börjar jag jobba imorgon, så jag får se hur mycket tid jag har att dra igång något. Men det vore kul!

    De har byggt om IKEA här i Uppsala till en flervåningsmonsterkoloss. Det är helt gräsligt, det tar minst en halvtimme att bara gå igenom stället. Jag undviker det så mycket jag kan!

    • Annefia skriver:

     Usch! Låter jobbigt!

     Jag vet att vi, när vi träffades senast pratade om att ses igen framåt hösten.Du kan ju höra med Sminkan om hon har några planer.

 5. Emma P skriver:

  Kul att se din lacksamling! Om inte annat så blir det ju väldigt översiktligt på det här sättet. Dessutom verkar du så strukturerad, det är väldigt blandat med testat och otestat i min Helmer, har först denna sommar börjat ställa de otestade lacken för sig, så de som varit otestade innan står fortfarande i Helmern. Hoppas att du kan lösa det med Ikea så att du också kan få tag på nån bra lackförvaring:)

  • Annefia skriver:

   Jag har nog väldigt bra organisationsförmåga, eller inte ”nog”, jag HAR väldigt bra organisationsförmåga. Tyvärr kombinerar jag det med att också vara en smula bohemisk så jag lyckas aldrig riktgt upprätthålla saker och ting lika perfekt organiserat som jag VILL. LOL Men ja, det här med att hålla i sär vilka lack som är vilka känns både viktigt och rätt lätt när man har burkar.

 6. Väldigt roligt att se din lacksamling!! Hoppas du kan fixa den förvaring du vill ha för dina fina lack. Jag har två Helmer, en röd och en vit. :-)

  • Annefia skriver:

   Jag får nog ta tag i det här med Helmerinskaffandet på allvar till hösten. Det bör ju i alla fall räcka med en i mitt fall… än så länge. LOL

 7. LadyNight skriver:

  Vad kul att få se alla lack! Jag ligger totalt i lä. Har strax under 70st…fast mina lack har platsbrist just nu, så det är nog lika bra ändå :P

  • Annefia skriver:

   Alltså, jag hade ca 80 lack innan bloggfikat så vi kan väl säga att min lacksamling verkligen exploderat sen dess tack vare lacken jag fått av Sminkan och Anne.