Nagelvårdsresan: Oktober (9 månader)

Alltså men nääää, den senaste månaden har VERKLIGEN inte varit bra för mina stackars naglar och min nagelvårdsresa har nu tagit massor av steg bakåt igen. Suck! Naglarna är i sämre skick än dom varit på länge… och kortare. :o( Vad ÄR det här??? Utvecklingen ska ju gå FRAMÅT ju, inte bakåt!

Det började så fint med att jag verkligen kommit i gång med mina dagliga nagelvårdsrutiner igen efter sommaren och det så ut som att naglarna blev allt bättre och bättre. Men så var det ju det här med at jag tvingades byta underlack och det nya Essie Help Me Grow visade sig vara rena Essie Destroy My Nails. Det är nästan imponerande att se hur mycket ett underlack kan förstöra naglarna på bara några få veckor (jag bytte ju tillbaka till dom sista resterna av Essie Nourish Me så fort jag insåg att Help Me Grow förstörde mina naglar så jag kan inte ha använt det mer än i ca två veckor)

Naglarna har blivit oändligt mycket skörare och dom missfärgas, skivar sig, flisar sig i kanterna och går av och jag är riktigt, riktigt besviken och deppig över det hela.* Enda trösten är att jag kan se att naglarna hunnit återhämta sig en hel del sen jag slutade med det där läskiga underlacket, oljan gör sitt jobb, den knallrosa missfärgningen är (nästan) borta och naglarna har i fall sluta bli sämre, men skadorna är ju redan skedda.

Oktober (11/10)
Vänsterhanden - 9 månader

September (10/9)
Vänsterhanden - 8 månader

Det mest tragiska är att min lillfingernagel gått av! Depp!!! Tack och lov fick jag behålla nån mm av den fria kanten så det gjorde aldrig ont, jag märkte inte ens när det skedde utan ena stunden var nageln där och 15 minuter senare var den bara borta.

Jag har också varit tvungen att fila ner massor av långfingernageln för att bli av med skadorna på den nageln (dom syns rätt bra på dom rosa naglarna ) och jag har varit tvungen att kappa minst ½ cm från ringfingernageln för att matcha dom övriga naglarna. Dock har jag i dagsläget inga planer på att fila ner alla naglarna för att matcha lillfingret (jag velar dock fram och tillbaka och ändrar mig från dag till dag.) Detta för att vänster lillfinger är den snabbast växande av mina naglar så filar jag dom andar korta kommer jag sitta där sen men en lillfingernagel jag måste hålla kort i väntan på att dom långsamma naglarna ska hinna i kapp igen och då når jag ju aldrig mitt mål innan nagelvårdsresans 1 årsdag. Det kanske också ska tilläggas att längdskillnaden på naglarna inte är lika tydlig och störande med lack på, men det kanske blir fler högerhandsbilder i bloggen än vanligt ett tag framöver.

Oktober (11/10)

Högerhanden - 9 månader

September (10/9)
Högerhanden - 8 månader

Och så högerhanden då, mitt stackars sorgebarn med dom så kallade ”skämsnaglarna” (pek- och långfingret). Jag vägrar dock skämmas över dom den här gånger för det är Essies fel att dom ser ut som dom gör nu, inte mitt. Det går liksom inte att fila bort skadorna på högerhanden för på skämsnaglarna når skadorna ner till nagelbädden och längre. Långfingret har skivat sig ända till mitten av nagelbädden. Depp igen! Det är faktiskt ett ännu större problem än den avbrutna lillfingernageln eftersom risken är stor att nageln kommer fortsätta skivas när den växer ut och det dessutom är en av mina långsamväxande, svårläkta naglar.

Jag är dock oändligt tacksam över att jag hållit på så länge som jag gjort med min nagelvårdsresa så att jag VET att dom rutiner, mineraler, oljor osv som jag använt verkligen fungerar på mina naglar. Jag VET ju hur jag ska göra för att naglarna ska bli friska och starka igen. Det enda jag ska hitta nu är ju ett nytt fungerande underlack men tackvare supergulliga lackvänner har jag flera olika sorter att testa. Den här gången ska jag dock läsa och jämföra innehållsförteckningar och sånt för att försöka lära mig vilket ämne det är som jag måste akta mig för. (Nån som har innehållsförteckningen för OPI NNS? Min egen flaska är nämligen en miniflaska.)

Produkter jag använt:

 • Oljor: mandelolja, kallpressad sesamolja och min hemmablandade olja med eteriska oljor
 • Handkräm: Beauté des Mains (Yves Rocher) och Cien SOS Hand Concentrate
 • Kosttillskott: Original Silicea och B-Komplex (+ lite annat som inte är nagelrelaterat)
 • Underlack: Essie Help Me Grow (= Essie Destroy My Nails) och det sista av Essie Nourish Me
 • Remover: Cien

* Nackdelen med den här nagelvårdsresan är ju att jag blivit en smula besatt av skicket på mina naglar och tar varje försämring som en personlig förolämpning mot mig, mina naglar och allt arbete jag lagt ner på dom. En varning utfärdas härmed: Om ni börjar dokumentera eran nagelvård och era naglarnas utveckling kommer ni alltså bli ÄNNU nördigare och mer besatta av naglarna än innan. Men det är å andra sidna smällar man får ta! LOL

Det här inlägget postades i Essie, Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Nagelvårdsresan: Oktober (9 månader)

 1. Johanna skriver:

  Alltså, jag ska nog inte läsa bloggar när jag är trött. Har suttit en låååång stund nu och funderat på varför du har betygsatt naglarna 11/10 och 10/9….. >.<

  Visst är det trist när man jobbat hårt för något och får ordentliga bakslag. Men precis som du säger, du har ju kunskapen om hur du ska få det att bli bättre.

  Håller tummarna för att du hittar nån ersättare till Essie!

  • Annefia skriver:

   LMAO!!!!!!!!!! Inte nog med att det verkar en smula konstigt att betygsätta sina egna naglar så är det ju konstigt att ge dom superhöga betyg (t.o.m högre än högts typ) när dom bara blivit sämre. LOL Så njaaa…. kanske inte betyg trots allt.

   Jo, jag får ju trösta mig med det jag lärt mig och att naglarna i alla fall fortfarande är bättre än när jag började. Dessutom har själva nagelbäddarna vuxit sig längre och det kan ju inte underlacket rå på.

 2. Tänk vad mycket ett underlack kan göra! Hjälpa eller stjälpa liksom. Fast jag fortfarande använder Nourish Me så börjar mina naglar lida av det kallare och torrare klimatet och höger tumnagel är redan av… :(
  Vad 17 ska vi prova för underlack nu då nr våra Nourish Me är helt slut?! Bara börja googla… ;)

  • Annefia skriver:

   Det är ju fascinerande att se även om det är negativt och ja, det visar ju att underlack verkligen KAN gör skillnad även om jag hoppas på förbättring och inte försämring nästa gång.

   Så tråkigt med din tumnagel! Det är ju verkligen ingen kul tid på året nu för naglarna (och i synnerhet inte för oss som förlorat vårat Nourish Me när vi behöver det som bäst).

   Vi får helt enkelt hålla varandra underrättande om våra underlacksexperiment för det som funkar på den ena fungerar förhoppningsvis också för den andra. Jag tänker läsa på hos Loodie, Loodie Loodie och jämföra ingredienser och allt nu för jag misstänker att det är nån form av stärkare/härdare i Help Me Grow även om det står att det ska vara för normala och inte för mjuka naglar och vet jag bara vad det är för ämne jag ska undvika blir det ju lättare at hitta rätt.

 3. Sminkan skriver:

  Jag lyckades ju först slå av pekfingernageln på högerhanden på jobbet. Hade jag inte haft en gellacksmanikyr hade den gått helt av, nu var det bara hörnet, men det var ju tvunget att klippas och filas jämnt ändå, och alla naglarna dessutom även om jag lät vänsterhanden behålla en millimeter mer fri kant för fotografering. Det skulle jag inte gjort för dagen efter så skalade jag av pekfingernageln när jag skalade kålrot med potatisksskalaren. Nu är alla naglarna lika korta och jag får vänta några veckor med termolack, om vi säger så. Inget ont om underlacket dock, det är bara klantighet i mitt fall. Men trist när man är nöjd med längden på naglarna att behöva ta ner dem allihop för såna skitsaker… :(

  Jag vet inte vad NNS innehåller mer ä magi. Har aldrig sett en innehållsförteckning.

  • Annefia skriver:

   Ja, men magi tål jag så då bör det inte vara nån fara. LOL Har testat det för första gången idag.

   Så tråkigt att du också kvaddat flera naglar, i synnerhet det där med att försöka skala av nageln låter lite läskigt och dumt.

 4. Malin skriver:

  Trist med underlacket och tyvärr hjälper ju inte årstiden till för att förbättra nagelkvaliten heller :( Jag kör samma rutiner som jag gjort i sommar men har tvingats fila ner massor, mina naglar tål verkligen inte kyla! Blir väldigt sugen på att testa NNS som Sminkan skriver om, men har inte hittat det i Sverige, så det får vänta tills jag lägger nån beställning utomlands….

  • Annefia skriver:

   Nej, årstiden gör ju sitt till för att ställa till det för oss också. Jag utsätter inte mina händer så mycket för kyla (håller mig mest inomhus på höst och vinter pga min sjukdom) men den torra inomhus luften är ju inget vidare precis och jag tror bristen på ljus gör sitt till också.

   Jag har precis testat NNS för första gången i dag så jag kommer ju att återkomma med rapporter.

 5. Ja mina naglar har som sagt också blivit sämre efter att ha varit lite bättre ett tag. Trist det är. Och sen väntar en kallare årstid.
  Du vet vad du ska göra och du har bra produkter du använder dig av. Har du alltid använt dig av Cien remover? För jag börjar fundera på om den inte är bra för mina naglar också……ska kanske testa med nån annan remover ett tag och jämföra. Lycka till! ♥

  • Annefia skriver:

   Synd att dina naglar också blivit sämre igen.

   Jag använde Gunrys remover tidigare men bytte alldeles i början av nagelvårdsresan för att Gunry var svårare att få tag på. Jag upplevde Gunry som mildare men Cien är effektivare. Jag är dock alltid jättenoga med att tvätta bort all remover och olja in både händer och naglar omdelbart efteråt för mina händer gillar inte removers alls.

   Jag har nyss fått en burk Depends gröna dip in också som jag kanske får ge mig på att testa sen.

 6. Pernilla skriver:

  Hej! Vill bara tipsa dig om att innehållsförteckningar finns beskrivna till massor med nagellacksprodukter bl.a. OPI Natural nail strengthener på http://www.beautybay.com
  Man går in under respektive produkt och klickar i en list högst upp i en ruta där det står Ingredients så kommer det upp. Visst är det tråkigt när naglarna går sönder och bråkar?
  Lycka till i din fortsatta nagelvårdsresa.