Nagelvårdsresan – Februari

Ooops! Den här månaden höll jag på att glömma mina bilder till Nagelvårdsresan (det märks att bloggandet fortfarande går på halvfart pga hälsoproblem) men här kommer dom i alla fall, med bara en dags marginal.

Februari
Vänsterhanden i februari

Januari
Vänsterhanden i januari

Som synes har vänsterhandens naglar hunnit växa en hel del sen januari. Jag har filat en del på lång- och ringfingret med för att dom ska hålla jämn takt med den långsamma pekfingret. Balans i tillväxten med jämlånga naglar är ju ett av målen i år (önskar grymt mycket att jag kunde få dom jämna i formen med men det ville inte riktigt naturen när mina händer designades) Och nej, naglarna är INTE så här gula och missfärgade i verkligheten, det är ljuset som gör det. Dock ser pekfingret och långfingret ut som skrutt på riktigt med (om än inte riktigt SÅ HÄR illa).

Långfingret är ju, som ni redan vet, lappat och lagat och det samma gäller numera för pekfingernageln, där jag visserligen bara knäckte ett hörn men beslöt mig för att limma hela tippen för bättre hållbarhet. Dom ser alltså inte skrovliga och uschliga ut pga nån sorts mystisk nagelskabb utan pga lim och te-påse och dom ÄR jämnt och slätt filade, det bara syns inte på bild.

Skadan på långfingernageln har vuxit ut en bra bit på den fria tippen nu, yay (ni kan säkert se var den är) och här om dagen när jag tog dom är bilderna gjorde jag om lagningen för att den börjat släppa lite i kanten (pga att nageln växt) och då hade den gamla lagningen suttit i en hel månad (och det UTAN att jag limmat fast vänsterhanden på ryggen!!!) Om man bortser från att limmet ser ut som nagelskorv så tycker jag också att jag blivit väldigt mycket bättre på att reparera naglar jämfört med första gången, inga tydliga skarvar och inte lika tjockt och klumpigt som tigare. Go me! Go me!!!

Februari
Högerhanden i februari

Januari
Högerhanden i januari

På högerhanden syns det inte lika stor skillnad, skadorna sen underlackstrulandet har blivit bättre men eftersom naglarna envisas med att gå av i smala olimningsbara flisor och vara allmänt tjuriga så har dom inte blivit nämnvärd mycket längre

Produkter jag använt:

 • Oljor: Min egna nagelolja med eteriska oljor
 • Handkräm: Cien Hand Cream with Almond Oil & Shea Butter, Cien SOS Hand Concentrate
 • Kosttillskott: Original Silicea och Super Stress 600 (B-komplex med vitamin C) + lite annat som inte är nagelrelaterat (Omega 3, D-vitamin, Membrasin)
 • Underlack: Essie Nourish Me
 • Remover: Cien
Det här inlägget postades i Nagellack, Nagelvård, Nagelvårdsresan. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nagelvårdsresan – Februari

 1. Sminkan skriver:

  Jag är imponerad av dina skills med lagning av naglar. Här lagas inget. Det klipps ner. Och det är ju alltid lika tråkigt.

 2. Helena skriver:

  Jag höll ihop min trasiga nagel i 4 veckor, sen gav jag upp så nu sitter jag här med mina stubbisar och känner mig lite bedrövad. Kul att se hur mycket dom faktiskt växer.

  • Annefia skriver:

   Stubbnaglar är INTE kul. Jag har ju haft sån tur att mina lagningar hållit så länge och då känna det inte så besvärande att hålla på.

   Visst har dom vuxit rejält? Och då har jag ändå filat på alla naglarna utom den långsamma pekfingernageln. Det känns som om tillväxtsäsongen för naglarna kommit igång så smått nu.