Kattblogg eller pysselblogg?

Jag antar att den senaste tidens inlägg har fått en del av er att fundera på om det här är en kattblogg eller en pysselblogg. Och då undrar jag bara, varför ständigt detta ”eller”? Det är naturligtvis båda delarna!

En katt (som heter Måns)

Det här är en katt!

Katten heter Måns och sover hela nätterna i sin mattes säng. Enligt matte är han nått av det sötaste som finns men enligt Smulan så är han fortfarande rätt så ful… och onödig… framför allt onödig…. men samtidigt lite spännande också.

Ett pyssel (som inte heter nånting)

Det här är ett pyssel

Pysslet heter inte nånting alls men är den lilla rosa kattleksaksmusen som jag började virka på i söndags och sen hade tid och ork att virka färdigt och montera i går kväll. För att göra den snäppet roligare än den gröna musen innehåller den, precis som den randiga bollen, en bjällra. Till skillnad från bollen ligger dock inte bjällran in nån kinderäggsbubbla så musen är mycket tystare än bollen.

Det känns som om det här med den optimala kattleksaken fortfarande är nått som jag kan vidareutveckla. Och ja, kattleksaker känns som nånting jag är ganska så motiverad att virka just nu. Jag undrar just vad det kan beror på? LOL (Jag har redan börjat på en blå mus)

Katt + pyssel = roligt

Om man kombinerar katt + pyssel blir det rooooligt!

Måns älskar helt enkelt sina mattetillverkade leksaker. Fast inte LIKA mycket som den vita, gosiga råttan som han fått med sig hemifrån och som är lite av hans snuttefilt och kramnalle. (Om man bortser från att ”snuttandet” görs med hjälp av vassa små tänder och ”kramandet” sker med hjälp av sylvassa klor och sparkande baktassar. LOL)

Egentligen är det nog ganska typiskt för hur jag ser på många saker i livet. Varför detta ständiga ”eller”? Vad är det för fel på ”både och”? Livet är faktiskt varken svart eller vitt, det är båda delarna samtidigt som det också är en salig banding av regnbågens alla färger.

Det här inlägget postades i Katterna, Prat, Pyssel, Virkat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kattblogg eller pysselblogg?

 1. Elle skriver:

  Kalla det en ”pysslig kattblogg” !!
  Mitt bloggnamn blev också lite fel. Hade tänkt skriva mer om intredning och trädgård, men det blev en massa svammel istället!
  Söt misse! Precis en sån vill dottern ha…vit och gullig.

  • Annefia skriver:

   Det är det som är skönt med mitt bloggnamn, Fialand anger ju inte vad bloggen handlar om och underrubriken Pyssel & Prat syftar ju på att även om det delvis är en pysselblogg så är ju ”pratdelen” där katterna ingår lika viktig. Men ibland oroar jag mig för att folk förväntar sig att det ska vara en mera renodlad pysselblogg.

   Syftar ”utredning” på trädgårdsinredning? Jag har alltid tolkat ”utredning” som i undersökning typ och som att du använder bloggen till att reda ut olika delar av livet.

   Ragdolls ÄR verkligen helt ljuvliga. Vit, fluffig, gosig päls är beroendeframkallande men det mest speciella med dom är deras personlighet som är ännu mysigare än pälsen. Om dottern nån gång får sin kattdröm uppfylld kan jag starkt rekommendera en raggis.

 2. Lene skriver:

  Jeg har i hvert fald ikke tænk at beklage mig over for mange kattebilleder. Eller for meget kattesnak. LOL Jeg nyder altid din blog.

 3. LadyNight skriver:

  Jag tycker det är en utmärkt blandning! Pyssel, katter och balkongprat. Samt recept också! Det är väl en alldeles perfekt blandad godispåse? ;)

  • Annefia skriver:

   Det är skönt att veta att folk gillar min blandning för jag har inga planer på att ändra den. Eller ja, det kommer ju att bli t.ex mer sånt som snö och kanske jul längre fram eller andra förändringar som sker rent naturligt beroende på vad som fyller min hjärna för stunden.