Nagellacksåret som gått – 2012

Dags för lite sammanfattningar av 2012! Det kanske kan verka lite udda att sammanfatta nagellacksåret 2012 när jag bara lackbloggat i några veckor, men även om min karriär som nagellacksbloggare är kort så har jag ju lackat naglarna hela året. LOL 2012 var också året när min nagellacksamling börja välla ut åt alla håll och kanter och växte ur sin förvaring, inte bara en utan tre gånger. Tro det eller ej, men jag har t.o.m spenderat mera pengar på nagellack än på garn i år. Fast det KAN ju förstås bero på att jag haft en enorm pysselsvacka och bara köpte ett enda garnnystan. LOL Och ja, för att vara nagellacksnörd skulle jag vilja säga att min samling fortfarande är VÄLDIGT liten, jag är ju typ en rätt fattig lacknörd.

OPI Gone Gonzo!

Så till årets favoriter då! Hänger på den där listan som så många svarat på tidigare, tror den har sitt ursprung hos FruVesa. Men när det gäller favoritlacken kör jag hellre 10 favoriter rakt av än delar upp dom efter färg och finish, jag har t.ex inga bruna, gula eller röda lack men desto fler turkos, blå och gröna och ja vääääldigt många (typ 9/10) av mina favoriter för 2012 råkar vara glitterlack. Väldigt många av dom råkar också sammanfalla med mina senaste inköp men det beror bara på att dom lacken är extra ljuvliga. Det HADE ju varit kul att kunna utse mina favoritnailarts också men jag har tyvärr varit dålig på att fota dom (en av anledningarna till att jag börjat nagelblogga är just att råda bot på det)

Nagelvårdsfavoriter

 • Nagellacksremover: Gunry Nagellack borttagning utan aceton (särskrivningen är deras, inte min)
 • Peeling: -
 • Nagelbandsremover: -
 • Handkräm: Vad som helst inom räckhåll. Smörjer en massa med både hudkräm, handkräm och ansiktskräm
 • Vårdande lack: Depend Stärkande Nagelserum (tror jag, etiketten är NÅGOT blanknött)
 • Underlack: Seche Base
 • Överlack: Seche Vite
 • Olja: Nozoil (=sesamolja)
 • Nagelbandskräm: -

Nagellacksfavoriter (nya för MIG 2012)

Bubblare: Depend 047, Depend Turkossilvrig med oläslig etikett, L’Oreal Sassy Pink,

Gone Gonzo! är ju min favorit alla kategorier (typ om nån skulle ta alla mina andra lack är det det jag bara måste behålla) och dom andra är nog i NÅN sorts fallande ordning men ändå inte riktigt. Nio av lacken var lätta att välja men det var svårt att utse det sista lacket. ”Depend Turkossilvrig med oläslig etikett” hade nog tagit den platsen om jag hade nån som helst aning om vilket nummer den hade. Hm… Mitt lacklöfte för 2013 blir nog att se till att dokumentera alla Dependlack så fort jag får hem dom INNAN etiketten nöts ut. LOL

Det här inlägget postades i China Glaze, Claudia, Depend, Express Colour, IsaDora, L'Oreal, Mavala, Nagellack, OPI, Orly och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nagellacksåret som gått – 2012

 1. Sanna skriver:

  Snyggt nagellack! Synd att man inte kan använda nagellack, lyckas alltid skava utav den ögonen böj så det blir bara fullt direkt..är ju lätt så när man inte kan låta bli att jobba med sina händer konstant.. ;) hihi..

  SV: Hoppas du får ett Gott Nytt År du också gumman! <3
  Kramar
  Sanna

  • Annefia skriver:

   NÅN nytta ska jag väl ha av att ha haft pysselsvacka hela 2012. LOL Tyvärr har jag också märkt att dyra lack (som det på bilden) håller mycket bättre än biliga lack. Inte särskilt förvånande men du kan ju förstå själv hur besviken jag är över att det verkligen ÄR så. Jag är trött på att alltid behöva hålla mig till billigare och sämre alternativ oavsett vad det gäller. Dock hjälper över och underlack också till att hålla lacket snyggt.

   *kram*

 2. Pingback: Blå Måndag: IsaDora Silk Road | Fialand – Pyssel & Prat

 3. Pingback: Mina Nagelvårdsfavoriter 2013 | Fialand – Pyssel, Prat & Nagellack