Pysselåret som gått – 2012

Pysselåret 2012 kan väl närmast sammanfattas med en enda enormt stor kreativ svacka och gigantisk pysselpaus. Kan bara hoppas att 2013 blir bättre!

Bilderna är klickbara och tar dig till respektive blogginlägg

Januari:

Snodd snodd men inte stulen

Det ENDA pyssliga jag gjorde i januari var att hjälpte till att tvinna ihop en ullsnodd. Som sagt var, den här bloggen har verkligen gjort skäl för att kategoriseras som pysselblogg. LOL

Februari:

Total pysselpaus

Mars:

Måns och rosorna

I mars kom jag dock igång med virkandet och virkade lite på mina urtråkiga mormorsrutor plus att jag virkade ett gäng blommor, vilket var desto roligare. I det stora var dog pysslandet nått som jag kämpade mig fram till för att försöka väcka kreativiteten till liv igen.

Virkade tusenskönor

April

Virkade julrosor

Just blomvirkandet var riktigt trevligt dock så det jobbade jag vidare med i april.

En hängd älg

Dessutom ritade/målade jag ett kort till min lillebror med en rebus som visade hans 40-årspresent (dvs en hängsälg till deras högt älskade trädgård)

Maj

Massor av virkade blommor!

Blomvirkande fortsatte en bit in i maj också eftersom min mamma fick en del av dom i födelsedagspresent.

Juni:

Klänningstyger

Sen gick dock kreativiteten och dog igen och att jag sydde två klänningar juni berodde mer på att jag behövde klänningarna än på att jag hade lust att sy.

Juli:

Inte det allra minsta lilla pyssel i juli.

Augusti:

Nya köksgardiner!

I Augusti var jag tvungen att sy mig ett par nya, insynsskyddande köksgardiner lagom tills dom började sätta upp byggställningarna utföra mitt köksfönster (spetsgardinerna jag hade innan var ju inte lika bra som insynsskydd) men bortsett från det blev det inte mycket pysslat.

September

I september (eller om det var oktober) klädde jag om en stol som jag aldrig visade i bloggen, Mycket för att jag större delen av hösten mådde för dåligt för att blogga men också för att stoleländet gick sönder strax efteråt. :o( Jag sydde också ett nytt insynsskydd till balkongen nån gång under hösten för att sätta upp efter fasadputsningen.

Oktober:

Total paus från ALLT!

November:

Se ovan!

December:

Tomtbjörn

I december kom jag dock i gång lite mer igen med både hälsan och kreativiteten och både började blogga igen och virkade Tomtbjörn som jag nyss visat här i bloggen. Dessutom började jag virka en…. ja det får ni se senare… just nu ser det mest ut som en konstig babymössa. LOL

Jag hoppas att det nya virkprojektet ska innebära att min pyssellust är på väg tillbaka igen men jag tänker inte stressa den. Pysslandet ska ju vara en rolig, kreativ avkoppling och inte ett måste och tack och lov får jag ju lite utlopp för min kreativitet genom Sims och nailart också. Jag hoppas förstås att ni väljer att hänga kvar och läsa bloggen oavsett om det blir mycket eller lite pysslat under 2013.

Det här inlägget postades i Inredningspyssel, Papperspyssel, Pyssel, Ritat/Målat, Sytt, Virkat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Pysselåret som gått – 2012

 1. LadyNight skriver:

  Håller tummarna för att din pyssellust ska återvända mer och mer, för att sedan vara här för att stanna. Och min också. Ja, mer pyssellust till alla! Energi, ork och pysselinspiration.

  …fast mig blir du inte av med ändå. Jag tänker hänga kvar :P

  • Annefia skriver:

   Jag är VÄLDIGT glad att du hänger kvar! Jag är ju trogen läsare hos dig med.

   Jag kan se oss in nån sorts demonstration (kan vi välja en sån där sittande demonstration kanske? Det var ju det där med orken) med stora plakat där det står ”Mer pyssellust till alla!” och ”Energi, ork och pysselinspiration!” LOL

 2. Lene skriver:

  Jeg vil gerne med til den demonstration! Jeg er vild med dine blomster. Mest af alt den øvers på det første billede, som ikke rigtig ligner en blomst. LOL Dine køkkengardiner er flotte, og jeg får lyst til at komme og drikke te hos dig – og nissen er bare SÅ SØD!

  • Annefia skriver:

   Alltså, jag förstår att du älskar den översta ”blomman” på bilden men honom får du INTE. Min, min, min! Men du kan få lyssna på honom spinna ibland om du vill. LOL

   Tänk om du kunde svänga förbi på lite te och överblivet julgodis… *längtansfull*