Engelskt jaktmotiv x 2

Här kommer det utlovade inlägget om vardagsrumstavlan. Tavlan är en av dom sakerna (ihop med parfymflaskorna och en målad bricka) som jag är mest stolt över i dockskåpet och jag tyckte den krävde lite extra förklaring.

Dockskåpstavla

När jag inredde det här dockskåpet letade jag efter en tavla som skulle passa in i vardagsrummet, både färgmässigt och stillmässigt och när jag inte kunde hitta vad jag letade efter bestämde jag mig för att måla min egen tavla i stället.

Plåtburk med engelskt jaktmotiv

Ramen är från nån sån där billig, ful dockskåpstavla som jag sen målat om ned min evinnerliga flitigt använda guldfärg. När jag sen funderade över vilket motiv jag skulle måla så föll valet på att försöka kopiera locket på en av mina plåtbukar.

Minatyrtavla med engelskt jaktmotiv

Naturligtvis var jag tvungen att förenkla motivet en del, trots allt är själva tavelduken bara 4,5x3cm, dessutom är det ju inte meningen att man ska titta på den på fullt så här nära håll. Men nog kan man väl känna igen jaktscenen i alla fall?

Det här inlägget postades i Dockor & dockkläder, Pyssel, Ritat/Målat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Engelskt jaktmotiv x 2

 1. Lovisa skriver:

  Åååh! Finns inte ord.

 2. Jag skriver:

  Det är en fantastiskt fin tavla du har målat, i det lilla formatet dessutom!

 3. Ingrid skriver:

  JÄTTEGULLIG tavla! Man ser helt tydligt vad det föreställer, känner absolut igen jaktscenen!

 4. LadyNight skriver:

  Woosch liksom. Tavlan! Imponerande att du fick plats med det där på bara 3cm bredd :)

 5. Pingback: Sitt vackert! | Fialand – Pyssel & Prat