Lussekatt…

Dagen till ära tänkte jag passa på att baka lite men ja, lussekatten hade jäst så mycket att den knappt fick plats på plåten så jag struntade i att ställa in den i ugnen. Kanske tur det, den här formen av lussekatter passar nog bäst i ogräddat skick.

Ogräddad lussekatt

Just den här lussekatten i fråga är nu 5½ månad och väger redan 3,1kg. Större delen av den vikten består dock av långa, kraftiga giraffben och fluffig päls, men ja, jag tror fortfarande att han kommer bli stor när han vuxit färdigt.

Lussekatt på jäsning

Och jodå, oroa er inte för mig, jag åt naturligtvis hembakade lussekatter ändå idag, mamma hade med sig. Hennes var dock inte FULLT lika håriga.

Det här inlägget postades i Katterna, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lussekatt…

 1. Elisabeth skriver:

  Nää jag har hellre mina katter obakade men jästa är dom helt klart….

 2. Elisabeth skriver:

  Fick ditt mail i dag. Men hittar inga svar i kommentarerna.. Hittar inte ens min fråga… Men vet att den gällde hur du får så fina kanter på dina kort.. Hoppas jag hittar svaret nu… Nu vet jag i alla fall vart jag kommenterat ;)

  • Annefia skriver:

   Nu ska vi se om jag kan hjälpa dig få lite ordning å tillvaron igen :o)

   Första kommentaren hittar du HÄR och den andra hittar du HÄR. Svaren står ju precis under dina kommentarer men det är ju samma svar som jag skrev om i mailet, dvs att jag använder Paint Shop Pro.

   Jag föredrar att svara på alla kommentarer jag får i min egen blogg, direkt i anslutning till kommentaren. För mig är det ett mycket mindre rörigt alternativ än att hoppa fram och tillbaka mellan olika bloggar när man pratar med varandra. Jag tycker det blir mera flyt i dialogen när alla frågor och svar hamnar ju på samma ställe och det är lättare för mig att hålla ordning på vilka kommentarer jag svarat på (jag svarar på ALLA kommentarer och inte bara på några enstaka som vissa bloggare så hoppandet innebär MYCKET mera jobb för min del).

   Det är också det mer traditionella sättet att svara på kommentarer. Det här med att man svara i den andra personens blogg är ett nyare påfund men det kanske blir en smula förvirrande om man bara är van vid det nyare sättet och inte tänker på att gå tillbaka och kolla efter svar på sin kommentar.

   • Elisabeth skriver:

    Tackar! Tackar… Tycker att det verkar smart att svara direkt efter kommentaren i stället för att hoppa runt, om man nu inte ska svara en som inte ens kommer i håg vart hon kommenterat.. Så jag tackar verkligen för att du visade mig vägen =D. Det första mailet måste ha kommit på villovägar…
    Nu har jag ett nytt program jag måste prova.
    Ha en skön söndag. Kram Elisabeth.

 3. LadyNight skriver:

  Jag hade nog föredragit pälsiga lussekatter framför vanliga alla dagar i veckan LOL

  Himla vad vacker han är! Man skulle ju kunna krama ihjäl stackaren.