Fäääääärdig!

Knäcken är färdig och jag med! Eller ja, knäcken är färdig och jag är slut. Men skinkan står i ugnen, jag har bara en julklapp kvar att slå in och spikkakan får vänta tills i mellandagarna för nu sa jag intensivvila några dagar.

Spikka, vaddå????? Nej, inte spikka, SPIK, sån där man slår i med hammare ni vet. BRUKAR inte ni äta spik-kaka till jul? Eller vänta nu, det kanske är ett namn bara vi i min släkt använder? LOL Vad det är för nått? Nej, det sparar vi till mellandagarna.

Skinktermometer och två sorters knäck

Mitt bäst knäcktips: Öppna gräddförpackningen upptill och häll i den färdiga knäcksmeten (det är inte nödvändigt att diska bort gräddresterna). Sen fungerar det alldeles utmärkt att med hjälp av gräddförpackningen och en grytlapp (eller några lager hushållspapper) hälla upp knäcken i formare i stället för att hålla på och kladda med skedar. Akta bara, det är varmt!

Mitt bästa skinktips: Baka den i ugn inlindad i folie och skaffa en bra hushållstermometer med larm. Min har en extra fjärrdisplay som jag kan ta med mig till soffan eller sängen så att jag hålla koll på skinkan medan jag ägnar mig åt att intensivvila (eller blogga och äta knäck)

Knäcken är god och skinkan är nu mera uppe i 57 grader och börjar lukta gott. God Jul på er!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Prat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fäääääärdig!

 1. Lovisa skriver:

  Mycket smarta tips du har! Och God Jul på dig med!

 2. Mirijam skriver:

  ÅH, KNÄCKTIPSET! Så jäkla smart! Mitt bästa knäcktips är att olja in brickan som man ställer knäckformarna på, bara sådär lagom så att formarna inte fladdrar iväg om man skulle råka andas, plus att det bara är att torka av spillet sedan med lite hushållspapper.

  • Annefia skriver:

   Smart idé! Det borde ju hindra formarna från att välta lika lätt också. Det måste jag testa nästa år. Fast spillet ska man förstås äta upp och inte torka bort. LOL

 3. Pingback: Julstök! | Fialand – Pyssel & Prat