Gott! Gott, gotti, gott, gott!

Jag är en sån där människa som har ett passionerat förhållande till det här med julgodis, inte bara till att äta det utan också till att göra det, i stora lass och mängder, och även till att skänka bort det till vänner och folk som kan behöva lite uppmuntran under julen. Älskar!!!

Tyvärr är det ännu en av dom saker som sjukdomen tagit i från mig men jag är sååååååå lyckligt (som Ferdinand under korkeken) att jag dom senaste åren orkat göra lite julgodis igen och i år ska jag även ge bort en liten godis ask ihop med en burk senap till nån som jag är extra tacksam mot.

Ljuvligt god Polkabräck

I lördags gav jag mig i kast med vad som nog måste vara årets trendigaste julgodis, nämligen polkabäck. Polkabräcken (bräcket?) har närmast förföljt mig den senaste tiden med recept i flera olika bloggar och tidningar och jag är naturligtvis HELT försvarslös mot den sortens hjärntvätt. Dock valde jag det lite mera avancerad receptet hos Fiffiga Systrar som utöver vit choklad och polkagrisar också innehåller kokos och rivet citronskal plus en lite skvätt grädde. Såååååååååååååååååå ljuvligt!!!

Nästa år ska jag dock dra ner lite på skvätten grädde (tycker dom blev lite för kladdiga) och öka lite på mängden polkagrisar, för jo, det blir absolut ett nästa år för årets trendgodis.

Två sorters ischoklad

I går däremot höll jag mig till klassiker, nämligen två sorters ischoklad, mörk ischoklad med ägg och ljus ischoklad utan. Om man är min mamma kan man också blanda russin i den mörka ischokladen men om man är jag så undviker man sånna dumheter. Gott, gotti, gott, gott båda delarna även om jag är mera förtjust i ljus choklad än mörk.

Apropå mamma så har hon och jag planer på att koka knäck i morgon. Mums!

Det här inlägget postades i Allt möjligt, Övrigt, Prat, Pyssel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Gott! Gott, gotti, gott, gott!

 1. LadyNight skriver:

  Aldrig hört talas om Polkabräcken innan. Ser intressant ut! Namnam för kokos (och knäck!). I år blir det nog ingen julbakning för mig, ligger här och snörvlar med lite feber då och då. Och jag som så sällan får förkylningar. Men mamma kommer rädda mig med sina pepparkakor med mandel i (farligt gott), så jag överlever nog ändå :P

  Vad skulle man göra utan dessa underbara mammor egentligen?

  • Annefia skriver:

   Stackare som blivit förkyld! Då tycker jag du förtjänar både pepparkakor med mandel och polkabräck som tröst. Du får väl hinta lite åt din mamma.

   Och jag kan bara hålla med, jag vet inte hur jag skulle klara mig utan min mamma.

 2. Lovisa skriver:

  Polkabräck var något nytt ja. Det får jag passa mig för om jag dyker på det på någon fysisk plats med, annars lär man skämmas om skålen tog slut. Gott ser det verkligen ut! Min julgodisgrad ligger ungefär runt mikrokola. Men det är visserligen gott det med!

  • Annefia skriver:

   Det är absolut gott det med! Men polkabräcken är faktiskt superenkel den med. Jag brukar smälta chokladen i mikron (bara man pausar och kollar var 30:sekund eller så för att kolla att den inte blir bränd). Der går jättefort!

 3. Henrietta skriver:

  Så mumsigt!! JAg gör inget godis i år. Av en enkel anledning: jag äter ihjäl mig :o))
  Kram på dig!
  /Henrietta

 4. Pingback: Årets första julgodis! | Fialand – Pyssel & Prat